В предаването ``Честно казано с Люба Кулезич`` по ТВ Евроком

...
В предаването ``Честно казано с Люба Кулезич`` по ТВ Евроком
Коментари Харесай

Босия: Трябва да бъде поискана оставката на СЕМ, а Кошлуков сам да подаде своята

В предаването ``Честно казано с Люба Кулезич`` по ТВ Евроком гостува общественикът Николай Колев-Босия, а причина за присъединяване му е изборът на Емил Кошлуков за общоприет шеф на Българска национална телевизия и по-конкретно минали изявления на Босия по отношение на моменти от предишното на новия общоприет шеф на Българска национална телевизия Кошлуков.

Николай Колев-Босия съобщи: ``Не става дума единствено за Емил Кошлуков. Мога да изтъквам и самия Живков, с който имах срещи, когато беше под домакински арест. Както и с Милко Балев. Аз бях изпъден от пандиза, тъй като не можеха да ме осъдят. Зададох надзорен въпрос на Живков: ``Кога е основано Съюз на демократичните сили и къде``? Живков отговори: ``1983 година декември месец дойде едно писмо подписано от Андропов, че би трябвало деликатно да възстановим буржоазните партии, само че под мъдрото управление на Политбюро и посредством инспекциите на Държавна сигурност. На съвещание на Политбюро ние взехме това решение и то потегли да се извършва. От Централен комитет на Българска комунистическа партия се назначиха отговорници за всяка една партия. Андропов написа отчет през 1968 година след събитията в Чехия, че еднопартийният режим би трябвало да бъде отстранен и да се върнат партиите.

``От всичките по този начин наречени неофициални организации, единствено две бяха мощно притиснати. Това бяха ``Независимото дружество`` и ``Подкрепа``. Затова мен ме арестуваха и закараха в Бобов дол. Аз бях единственият основател на ``Подкрепа``, тя беше и моя концепция. Изгоних всички нови и след месец отново ме арестуваха. После бяха станали 1800 в ``Подкрепа`` и аз към този момент не можех да ги изгоня``, сподели още Николай Колев-Босия
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР