В предаването "Бареков и Байрактаров без цензура", което се излъчва

...
В предаването "Бареков и Байрактаров без цензура", което се излъчва
Коментари Харесай

Икономистът Румен Гълъбинов пред Бареков и Байрактаров: Българската държавна администрация ПЛАЧЕ за реформа! Бюрокрацията отблъсква инвеститорите!

В предаването "Бареков и Байрактаров без цензура ", което се излъчва всяка събота от 10:30 ч. по телевизия "Евроком ", посетител бе икономистът и финанист Румен Гълъбинов, който разяснява растежа в инфлацията и повишението на цените на главните услуги, измежду които газ и хранителни артикули, които "изяждат " приходите на българските жители.

Той означи, че макар, че Европейската комисия ни даде коз да желаеме отплата за високите цени на газа, сега се чака шоково нарастване на цената на газа. Това е управленческа отпадналост, неистина и двуличие по отношение на българския народ. "Ние не се възползваме от опциите,които ни дава Европейската комисия ", добави Гълъбинов.

Икономистът съобщи, че България има фрапантен спад на директните вложения. Ние не съумяваме да притеглим вложения в стопанската система. В същото време се регистрира напредък от 3,5 %, само че инфлацията към този момент задминава този напредък.

По мотив хвалбите на държавното управление с ниския растеж на безработицата, гостът в студиото разкри, че в действителност броя заетите българи е 3 157 000 души. Тук се разминават изказванията на ръководещите с формалните данни. Виждаме, че действително разкритите работни места са доста по- малко, добави той.

Гълъбинов засегна и казуса с бюрокрацията, като означи, че България има един от най- високите проценти на държавна администрация в Европейския съюз. "Българската държавна администрация плаче за промяна ", разяснява експертът.

Бюрокрацията отблъсква вложителите - както задграничните, по този начин и локалните. Една лавина от администрация залива всеки, който желае да вкара средства в нашата стопанска система и това забавя процеса, сподели Гълъбинов.

Той приключи с апел, като отсече, че наложително би трябвало да променим икономическия си модел и метода на ръководство.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР