В предавана по телевизията пресконференция на австрийското правителство федералният канцлер

...
В предавана по телевизията пресконференция на австрийското правителство федералният канцлер
Коментари Харесай

Австрия смекчава ограниченията заради коронавируса

В излъчена по малкия екран конференция на австрийското държавно управление федералният канцлер, вицеканцлерът Вернер Коглер, министърът на опазването на здравето Рудолф Аншобер, министърът на вътрешните работи Карл Нехамер и министърът на финансите Гернот Блюмел оповестиха новите ограничения за битка с ковид в страната и обясниха на обществеността аргументите за плавното излизане от при непрестанно наблюдаване на броя на новозаразените и натовареността на болничните заведения, оповестява БНР. Апелът към обществеността е за строго съблюдаване на предписанията и ограничение на контактите.
Най-главното от новите правила, които влизат в действие от 7 декември: В мощ влиза по този начин нареченият " лек локдаун " който австрийците познават от началото на ноември. Забранява се излизането от домовете от 20 до 6 ч. като се изключи тези, които отиват на работа, оказват помощ на други хора или имат потребност да се разтъпчат на чист въздух. През деня е позволено да се срещат до шест възрастни и шест деца. По време на коледните празници ще бъде позволено събирането на 10 души, без значение от какъв брой семейства са те.
Учениците от началното учебно заведение и прогимназията, както и децата от детските градини, се връщат в образователните заведения. Гимназистите и студентите остават на отдалечено образование. Изключение вършат зрелостниците, които се връщат в учебно заведение, с цел да се готвят за матурата.
Отварят порти и комерсиалните заведения при строго съблюдаване на броя на посетителите, с цел да се предотврати предаване на болестта. За всеки клиент би трябвало да се обезпечат 10 квадратни метра, в комерсиалните центрове се пресмята единствено квадратурата на магазините.
Отварят порти музеите и библиотеките при наложително носене на маски и обезпечаване на 10 квадратни метра на клиент.
Всички салони за услуги, в това число и изискващите непосредствен физически контакт - фризьори, масажисти, маникюристи - могат да одобряват клиенти, осигурявайки за всеки наложителните 10 квадратни метра.
Заведенията за хранене остават затворени, до 19 ч. е допустимо да се продава храна за консумация по домовете. Забранено е дружно с храната да се продават алкохолни питиета. Доставката на храната по домовете няма вечерно ограничаване.
 Сурови правила за ски-почивките в Австрия Сурови правила за ски-почивките в Австрия
Ски-туризмът, какъвто беше прочут до момента, изрично няма да има, съобщи канцлерът на Австрия Себастиан Курц. Той акцентира, че всеки гр...
На 7 януари заведенията евентуално ще бъдат отворени, това ще зависи от броя на новозаразените. Затворени остават питейните заведения и нощните заведения. До 7 януари остават затворени и всички хотели, пансиони и къщи за посетители.
Забранени остават всички културни и спортни събития, както и празнуването на сватби и рожденни дни. Разрешени са подготовките и представленията без аудитория. На 7 януари ще отворят порти театри, концертни зали и кина, в случай че броят на инфектираните го разреши.
Навсякъде, където е допустимо, чиновниците би трябвало да работят от вкъщи си. В офисите сред работните места би трябвало да се слагат защитни стени, а където това е невъзмоожно - да се обезпечи разстояние от един метър. В старческите домове и домовете за заболели хора всяка седмица ще се вършат проби за ковид. Посетителите и новопостъпилите би трябвало да показват негативен тест.
Забраняват се всевъзможни отборни типове спорт, спортните уреди на закрито са затворени за фенове. Спортните уреди навън ще отворят на 24 декември. Оттогава ще проработят и ски лифтовете.
Затворени остават фитнесите, къпалните и други уреди.
 Австрия ускорява ограниченията за сигурност в храмовете Австрия ускорява ограниченията за сигурност в храмовете
Австрия стяга ограниченията за сигурност в църквите, с цел да няма повтаряне на ислямистката офанзива от 2 ноември, когато въоръжен мъж умъртви четир...
На 24 декември ще отворят зоопарковете навън.
Елитните спортисти и треньорите им имат право да упражняват своята спортна дисциплинираност, както и да се явяват на надпревари.
Променя се и режимът за влизане в Австрия: до 10 януари ще се степенува настоящата заплаха от заразяване въз основа на броя на новите случаи в другите страни и ще се дефинира степента на заплаха за съответната страна. Всички региони със стойност над 100 новозаразени на 100 000 души ще се категоризират като рискови. Хората, които влизат в Австрия от рисков регион, ще се подлагат на 10-дневна карантина. След 5 дни може да се направи Пи Си Ар тест и при отрицателен резултат карантината да бъде прекъсната.
Правителството планува финансова поддръжка. Браншовете, наранени от ограниченията, ще получат като отплата 50 % от оборота, осъществен предходната година, а след 31 декември следващата година ще им бъдат възобновени така наречен твърди разноски.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР