В празничния 24 май в Плевен ще бъде направен опит

...
В празничния 24 май в Плевен ще бъде направен опит
Коментари Харесай

В Плевен на 24 май ще направят опит за поставяне на рекорд на Гинес с 65 автентични български хора

В празничния 24 май в Плевен ще бъде изработен опит за слагане на връх на Гинес с осъществяването на 65 достоверни български хора за час и 18 минути. Това заяви хореографът Джейлян Демирев, съобщи Българска телеграфна агенция.
Той е началник на танцов клуб "Северняците " в Плевен, член на управлението на Асоциацията на хореографите в България, някогашен началник на Северняшкия отбор. Негова е концепцията България да влезе в книгата за върховете на Гинес с разнообразието и хубостта на своите достоверни танци.
За осъществяването се приготвят от месец запалянковците от фолклорен клуб "Северняците " - 250 танцьори.
Любители на фолклора от три генерации ще показват по 15-20 танци от другите фолклорни области - северняшка, тракийска, шопска, пиринска, добруджанска. Сто от тях - най-опитните, ще танцуват непрестанно час и 18 минути. По-малките на възраст участници ще се включат единствено в някои от танците.
Опитът за връх ще стартира пред параклиса-мавзолей "Свети Георги Победоносец " от 12.30 часа на следващия ден. Оркестър онлайн ще свири и по-късно - още час, за всички фенове на българските хора, пристигнали на площада, с цел да танцуват на воля, сподели Демирев. Проектът е финансиран от община Плевен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР