В празничния 24 май хиляди граждани и гости на Плевен

...
В празничния 24 май хиляди граждани и гости на Плевен
Коментари Харесай

65 автентични български хора в Плевен


В празничния 24 май хиляди жители и посетители на Плевен следиха опита за връх на Гинес с осъществяването на 65 достоверни български хора за час и 18 минути.

Хора от всички генерации се събраха на централния площад "Възраждане " пред храма-мавзолей "Свети Георги Победоносец " и се вълнуваха дружно с изпълнителите на танците - фолклорен клуб "Северняците " с хореограф Джейлян Демирев.

Началото на танците бе отделено за северняшките хора, които поведе брачната половинка на хореографа - Диана Господинова. На финала се включи и Демирев, написа Българска телеграфна агенция.

Около 250 реализатори от три генерации демонстрираха майсторство с хора от всички фолклорни области - северняшката, тракийска, шопска, пиринска, добруджанска.

Джейлян Демирев, който е и член на управлението на Асоциацията на хореографите в България, някогашен началник Северняшкия отбор, е създател на концепцията България да влезе в книгата за върховете на Гинес с ярка проява на богатото многообразие и хубост на достоверните хора.

За да показват опита си пред комисията за включване в книгата на върховете, три камери снимаха танците. Жури, формирано от доайените на хореографите - доцент Красимир Петров, доц Петър Григоров, доцент доктор Стефан Въгларов, оцениха осъществяването на танците. Накрая те поздравиха участниците.

Според журито ще бъде изцяло справедливо клуб "Сверняците " да бъде вписан в книгата на Гинес, "което ще бъде един международен връх за българското танцово изкуство ".
Председателят на общинския съвет Мартин Митев също поздрави участниците.

Нотариус Славомир Иванов подсигурява с автограф опита за връх. Веселието продължи с присъединяване на феновете.

С осъществяването на 65 хора бе маркирана 10-годишнината на клуб "Северняците " и 55-годишнината на хореографа Джейлян Демирев. По думите му дали са съумели ще схванат след към месец, само че по-важното съгласно него е, че са основали същински празник на 24 май за хиляди фенове на българските танци. /dnes.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР