В празничните дни фокусираме надеждите си за по-добро бъдеще. За

...
В празничните дни фокусираме надеждите си за по-добро бъдеще. За
Коментари Харесай

Здравка Евтимова - За вярата, мира и изпитанията на годината

В празничните дни фокусираме очакванията си за по-добро бъдеще. За тестванията на годината, вярата и мира - в " Денят стартира " приказва писателката Здравка Евтимова.

Тя дефинира религията като онази вътрешна конструкция, която разрешава на човек да остане изправен, да резервира вярата си и в най-тежките мигове от своя живот. Вярата е това нещо в литературното произведение, което думите не са споделили директно, само че то е в действителност чувството, което остава у читателя, уточни Здравка Евтимова.

„ Всеки интерпретира вярата по друг метод, само че тя се свежда до това - обичаните ни хора да бъдат здрави, ние също и здравето да бъде основата, която да ни помогне да реализираме. Когато реализираме нещо ярко и огромно освен за себе си, само че за общността, тогава в действителност вярата добива космополитен мащаби ", сподели писателката.

Според нея постъпките на индивида са израз на неговата религия.

„ Ако заявяваме, че сме честни и почтени, а правим противоположното, тогава думите не са единствено неистина. Те стават незаконни в устата на този, който ги изрича ", добави Евтимова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР