В правомощията на президента е да откаже да назначи този

...
В правомощията на президента е да откаже да назначи този
Коментари Харесай

ПП-ДБ видяха колаборация между Радев, ГЕРБ и ДПС. Призоваха президента да не подписва указа за кабинет

В пълномощията на президента е да откаже да назначи този длъжностен кабинет. Това съобщи Стою Стоев от ПП-ДБ в ефира на Българска национална телевизия. Стоев уточни че Радев не би трябвало да се оправдава с Конституцията и го прикани да не подписва указа.

След преизбирането на господин Радев се вижда много тясна колаборация с ГЕРБ и Движение за права и свободи, може би по всевъзможен метод се пробва да даде властта на тях, с цел да може след 4 години след цялостен мандат, когато няма да може да бъде определен за президент, да вземе властта от тях.

Аз единствено мога да отбележа, че има не малко фрагменти от тройната коалиция. Дали през Българска социалистическа партия тези фрагменти не се влезнали, дали през някогашните сътрудници, които издигнаха Радев преди този момент, не мога да кажа, само че това се следи. Вижда се, че има и много притеснителни имена, като заместникът на основния прокурор, знаете, че сега има проблем, който е много противоречив. Изключително противоречив кабинет по този начин, че господин Радев може да откаже да го назначи, изясни Стою Стоев.
По думите на Стоев ПП-ДБ от месеци имат спор с ГЕРБ дали Калин Стоянов да продължи да извършва функционалностите на вътрешен министър.

По думите кабинетът е много противоречив, по този начин, че президентът може да откаже да го назначи.

Той може да откаже да назначи и в действителност в този момент ще забележим той на коя страна застава. Дали ще остане на тази на публичното мнение и да се смени с подобаващ претендент за Министерство на вътрешните работи или ще продължи колаборацията му с ГЕРБ и Движение за права и свободи, сподели още Стою Стоев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР