В правителството има живот, защото интересите са споделени. Такава теза

...
В правителството има живот, защото интересите са споделени. Такава теза
Коментари Харесай

Управляващите може да оцелеят на прибежки и с караници, според Първан Симеонов

В държавното управление има живот, тъй като ползите са споделени. Такава теза разви пред БНР социологът и политически анализатор Първанов Симеонов.

Бойко Борисов има интерес да остане ненарушим по-дълго. Асен Василев има интерес да развие своята финансова философия, на която държи. Архитектът на тази сглобка - Христо Иванов, има интерес от правосъдна промяна, изреди той.

" Тоест, техните ползи се синхронизират. Но това не значи, че кабинетът не може да падне на следващия ден. Виждали сме надалеч по-стабилни неща да се срутват надалеч по-бързо ", застрахова се той.

​​​​​​​На прибежки и с кавги могат да оцеляват. Караниците са значими, с цел да запазят идентичността си.

И добави, че държавното управление не може да направи огромен размах, тъй като липсва ясно болшинство, а в такива моменти властта се договаря.

" Това е късмет за решения. Мнозинство на едни или други щеше да даде измамлив комфорт да вършат внезапни придвижвания, а такива българското общество не желае. Ние сме уравновесено общество, надалеч от крайностите. На такова общество отива ръководство, в което има и двете съставки - и доста бурни реформатори, и скептични балкански консерватори ", добави той.

Според него " слонът в стаята " е предлагания от " Възраждане " референдум, който останалите се вършат, че не виждат. Такова държание е печелившо за националистическата партия, счита Симеонов. " Големият проблем на демократичните сили в България е, че леко са ужасени от резултата на демокрацията, за която се застъпваха, само че по този начин работи демокрацията ", показва той.

Според анализатора Движение за права и свободи - като представител на етническа група, има своята блокираща квота във всяко едно решение и забележим интерес в правосъдната система, по тази причина придвижването няма по какъв начин да бъде заобиколено.

Според него зараждащата се генерална съпротива на западния мейнстрийм е притеснителна, само че методът да й се опълчват останалите не е с лепене на етикети от вида, че тези настроения не са добре пристигнали и изолираност, а е да се предложи тяхна смислена конкуренция, смислени и умерени хрумвания. " Започва да се заражда генерална съпротива на всичко и на всички. Вместо да изолираме тези хора, би трябвало да им приказваме ", разяснява Симеонов.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР