В Правилника на Народното събрание да се добави санкция за

...
В Правилника на Народното събрание да се добави санкция за
Коментари Харесай

ГЕРБ искат промяна в Правилника на НС: Санкция за депутатите, които не присъстват в зала

В Правилника на Народното събрание да се добави глоба за депутатите, които не участват в пленарна зала. Това предложи депутатът от ПГ на ГЕРБ Данаил Кирилов, оповестява „ Фокус”. Той се базира на решение на Конституционния съд, съгласно което народните представители имат обвързване да участват в пленарна зала и да гласоподават.
От ГЕРБ оферират санкции от 750 лева за отсъстващите депутати За да избегнат игрите с кворума, от ГЕРБ обмислят да предложат на правната комисия налагане на глоба, в случай че народен представител отсъства при поименна инспекция
„ Обосновал съм в претекстовете предлагането си с решение на Конституционен съд от 1998 година. Подготвил съм и още 7 решения. Не считам, че конституционната процедура на нашия Конституционен съд е безумна “, изясни Кирилов в отговор на казаното от Крум Зарков от Българска социалистическа партия, че смяната, която предлага е безумна.
Депутатската заплата скача с близо 100 лева Някои национални избраници ще се разписват против над 5000 лева
Зарков уточни, че предлагането на ГЕРБ е безумно, тъй като цели да „ затапи “ дебата за депутатските заплати.

„ За трети път се опитваме да сложим въпроса по какъв начин се образува депутатската заплата. Въпросът за депутатските въпроси не е част от Правилника, а от финансовите правила към него, може да се разиска настрана. Извинявам се за квалификацията безумно, само че настоявам, че предлаганата смяна е противоконституционна “, изясни Крум Зарков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР