В пратката имало около 100 милиона патрона и около 300

...
В пратката имало около 100 милиона патрона и около 300
Коментари Харесай

Иран тайно е снабдил Русия с големи количества оръжия и боеприпаси

В пратката имало към 100 милиона патрона и към 300 000 снаряда

Иран скрито е снабдил Русия с огромни количества патрони, ракети и минометни снаряди за войната в Украйна и възнамерява нови доставки, оповестява Скай нюз, представен от.

Скай нюз цитира източник от силите за сигурност, който твърди, че два товарни кораба под съветски байрак са напуснали иранско пристанище през януари за Русия през Каспийско море, натоварени с към 100 милиона патрона и към 300 000 снаряда.

Споменати са имената на корабите – " Муса Джалил " и " Бегей “. Предполага се, че в доставките са включени също ракетни установки, минохвъргачки и картечници. Източникът добавя, че Москва е платила в брой за боеприпасите.

Скай нюз показва, че е било невероятно да ревизира размера на хипотетичната военна помощ, само че специалист е отбелязал, че евентуално платената сума е много огромна.

Последните разкрития идват откакто по-рано Техеран бе упрекнат, че е снабдил Москва със стотици смъртоносни дронове, които изиграха основна роля в разрушаването на украинската енергийна инфраструктура.

Западът и Киев предизвестиха, че Иран може да достави Русия с още по-смъртоносни оръжия като балистични ракети, само че за момента няма сведения за сходни доставки.

Освен иранската поддръжка, в западните столици нараства загрижеността от опцията Китай да стартира да доставя Русия с оръжие – ход, за който Съединените щати предизвестиха, че ще има тежки последствия за Пекин.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР