В практиката си много психоаналитици се опитват да разрешат безбройните

...
В практиката си много психоаналитици се опитват да разрешат безбройните
Коментари Харесай

Вижте 10 неща, които убиват любовта

В практиката си доста психоаналитици се пробват да разрешат безбройните проблеми на взаимния съкровен живот. По-долу са изброени някои от най-честите неточности, които позволява всеки един от нас при взаимоотношенията с колегата си. Най-непростимото в тази ситуация обаче е, че става въпрос за оскъдни дреболии, на които с лекост разрешаваме да съсипят връзката ни.

1. Непрекъснато сте дружно
Всеки има право на персонално пространство, колкото и влюбен в половинката си да е той, безапелационни са специалистите, а и хората с опит. Около 30% от сътрудниците в една двойка се оплакват от липса на персонално пространство, което след това е довело до разлъка. Усещането, че непрестанно някой ти диша във врата, не е прелестно нито на единия, нито на другия, а всеки, минал през сходно чувство, е безапелационен, че ежеминутното време, прекарвано до половинката не е гаранция за мощен съюз, а по-скоро опасност за него.

2. Обещания без покритие
В прилив на топли усеща сме подготвени да обещаем на обичания доста повече, в сравнение с можем да осъществим, само че след това се оказва, че не сме спазили нито едно от обещанията си. Колкото по-често го вършим, толкоз по-голяма е вероятността да отдалечим колегата си от себе си. Мъдрите дами постоянно знаят какво приказват. Бъдете и вие измежду тях.

3. Заплахи с разлъка
По време на спор постоянно прибягваме до закани от рода на: „ Повече в никакъв случай няма да ме видиш “, „ Ще те напусна и няма да ме откриеш “, „ Ще ме търсиш един ден, само че мен няма да ме има “ и така нататък Да напомняте, че връзката ви може да завърши във всеки един миг, внушавайки у половинката си възприятие на виновност, не е най-удачният вид за разрешаване на казуса. Напротив, сходни прояви на яд единствено ще разширят още повече пропастта сред вас.

4. Чести рецензии
Непрекъснато намирате недостатъци у половинката си и стартирате да го критикувате за това? Не ви се е обадил, както сте се разбрали, не е измил чиниите или пък е поръсил някоя и друга троха на пода. Почти няма нещо, което той да е направил, както би трябвало. В една хармонична връзка сътрудникът ви е ваш съдружник, а не съперник. Фокусирането върху слабостите не води до нищо положително, а психолозите са на мнение, че рецензиите предизвикат скорошна разлъка. Бъдете положителни, споделяйте с индивида до вас какво харесвате в него.

5. Ревност за дреболии
Според наблюденията на специалистите хората, които непрестанно ревизират профила на половинката си в обществените мрежи, звънят му нон-стоп по телефона, задават му въпроси от вида на „ Защо закъсня “, „ Къде беше “, „ С кого беше “ и „ Какво прави “, стараейки се непрекъснато да го уличат в машинация, не осъзнават какъв брой обидно може да звучи това отношение за колегата им. Не търсете мотив да хванете половинката си в невярност. Оставете го на мира и спрете да го контролирате. Колкото повече надзор от ваша страна упражнявате над него, толкоз по-бързо ще избяга той от вас.

6. Желание за отплата
Ако в даден миг той волно или несъзнателно ви е обидил, вие търсите метод да му го върнете тъпкано. Изследванията обаче са открили, че възприятието, което изпиваме след отмъщението, трае доста малко, надалеч не е задоволство, а тъкмо противоположното. Всичко това води до отчуждение и недоверчивост.

7. Постоянно държите на своето и не отстъпвате
Няма потребност от коментар.

8. Очаквате прекалено много от колегата си
Добре е да споделяте и да си помагате в тежки моменти, само че внимавайте да не превърнете колегата си в прочувствена патерица, без която не можете. Човекът до вас не може да е виновен за всеки ваш крах, за цялостната ви реализация в живота. Ако го натоварвате прекомерно доста с проблемите си, „ патерицата” ще се счупи.

9. Сексуалните ви стремежи са разнообразни, само че не желаете да говорите по тази тематика
Нормално е в половите стремежи на двама души да има приливи, отливи, разминавания в денонощния темп, както и в количеството секс, от което всеки сътрудник се нуждае. Проблемът е, в случай че не се приказва за това. Сексуалната незадоволеност води до възприятие за виновност, неустановеност и отменяне на колегата. Един диалог по тематиката може да свърши чудеса.

10. Приемате връзката с колегата за даденост
Погълнати от всекидневието, постоянно забравяте какъв брой е хубаво, че имате половинка, която мисли и се грижи за вас. Не забравяйте, че и вие би трябвало да вършиме същото за нея.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР