В пражкия квартал Летна (Letna) се провежда митинг срещу премиера

...
В пражкия квартал Летна (Letna) се провежда митинг срещу премиера
Коментари Харесай

В Прага започна митинг срещу премиера Андрей Бабиш

В пражкия квартал „ Летна ” (Letna) се организира протест против премиера Андрей Бабиш. Организаторите имат намерение да му насочат ултиматум: или се отхвърля от бизнеса си, или подава оставка.

 © БГНЕС
По данни на полицията, сега в митинга вземат участие към 200 000 души, само че към столицата не престават да се събират хора от всички краища на страната, заяви РИА Новости.

„ Нашият митинг е ориентиран против спора на ползи, зародил сред предприемача и премиера Бабиш. Нека да се откаже от холдинга си „ Agrofert ” и от личните си медии или да подаде оставка като министър-председател. Днес на митинга ще определим съответната дата, до която чакаме да вземе решение. Готови сме по този мотив да проведем митинги в цялата страна ”, съобщи преди началото на събитието водача на уредниците Микулаш Минарж.

През юни тази година на митинга с искане за оставка на Бабиш се бяха събрали близо 300 000 души.

Днешният протест съответствува с началото на тържествата, отдадени на 30-годишнината от „ нежната ” гражданска война в Чехия, в резултат на която беше свален комунистическият режим. Във връзка с това уредниците припомнят, че съдът в Словакия, където Бабиш е роден, не е свалил от него обвиняванията за съдействие с комунистическите органи на държавна сигурност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР