В позиция, разпратена до медиите, столичният кмет Йорданка Фандъкова опроверга

...
В позиция, разпратена до медиите, столичният кмет Йорданка Фандъкова опроверга
Коментари Харесай

Фандъкова отрече общината да плаща по 10 хил. лева за доставка на пейка

В позиция, разпратена до медиите, столичният кмет Йорданка Фандъкова опроверга информациите, че общината заплаща за доставка и монтаж на скамейка по 10 хиляди лв..

Според изявления в медиите цените за пейките и кошчетата за отпадък по договорите за обновяването на централната част на София доста надвишават пазарните и едно кошче коства хиляда лв.. По думите на Фандъкова информацията за публичните поръчки е обществена, качена е на уеб страницата на Столичната община и всеки може да прочете какви са цените.



,,Доставка и монтаж на скамейка, типичен дизайн – 1291 лв.. Не е 10 000 лв.. Да, има една цена, която е: доставка и монтаж на кашпи и пейки от лят камък по архитектурен дизайн. Това са кашпите с по няколко пейки на площад "Гарибалди ". Тяхната цена е 8922 лв., на целия детайл, който е с няколко пейки, от лят бетон. Хората остават с усещане, че една елементарна дървена скамейка коства 10 хиляди лв. – нещо, което мен извънредно доста ме притесни'', посочи столичният кмет.

Йорданка Фандъкова съобщи, че все пак ще направи инспекция какъв брой коства градското обзавеждане, което се инсталира в обновените централни елементи на града.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР