В позиция до медиите от фирмата собственик на ВЕЦ Бебреш

...
В позиция до медиите от фирмата собственик на ВЕЦ Бебреш
Коментари Харесай

От ВЕЦ Бебреш отхвърлиха твърденията на кмета на Ботевград

В позиция до медиите от компанията притежател на Водноелектрическа централа " Бебреш " отхвърлиха появилите се изказвания, че централата е виновна за ниското равнище на водите в язовир " Бебреш " и възможна рецесия с водата в Ботевград. Фирмата дефинира обвиняванията, че „ работи нерегламентирано " и „ отвън обсега на своето позволение " като погрешни и манипулативни.

Ботевград
 © БГНЕС
В позицията се показва, че по силата на съглашение от август 2018 година Малка Водноелектрическа централа " Бебреш " може да прави активност при води до 12,6 метра под преливния борд на язовира. От „ Агроинженеринг-90 " акцентират, че по време на подписването на въпросното съглашение „ ВиК Бебреш " е била 100% общинско дружество и това събитие е чудесно известно на Община Ботевград и на кмета Иван Гавалюгов.

От сдружението напомнят, че централата е спряла индустриалната си активност на 25 септември 2018-а и от този момент до през днешния ден е била пускана единствено два пъти за 14 дни заради профилактика.

От сдружението упорстват кметът на Ботевград Иван Гавалюгов да отговори какво се случва с водата на язовир Бебреш, както и за какво откакто популацията на общината използва и заплаща на ВиК 9 млн. куб. м. вода годишно, ВиК сдружението заплаща на страната единствено за 2,5 млн. и къде отиват останалите пари.
 Спецпрокуратурата се самосезира за евентуална водна рецесия в Ботевград Спецпрокуратурата се самосезира за евентуална водна рецесия в Ботевград
Специализираната прокуратура се самосезира за това дали Ботевград е заплашен от водна рецесия. Повод са изявления в медиите, учредени на изказвания на...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР