В позиционирането на бранда си в социалните медии всеки прави

...
В позиционирането на бранда си в социалните медии всеки прави
Коментари Харесай

За грешките, щетите и поуките

В позиционирането на марката си в обществените медии всеки прави неточности и това е напълно естествено. Щетите от тях обаче могат и да са незабележими, в случай че едно и също нещо не бъде повтаряно неведнъж.

Освен това някои неща могат да объркат потребителите, оттова да загубите и доверието им, а по-късно – и част от продажбите си. Данни от изследване на платформата Lucidpress измежду над 200 организации сочат, че:
Последователността на марките ги прави 3-4 пъти по-вероятно да получат добра видимост, спрямо непоследователните95% от организациите следват избрани условия при постовете си, само че единствено 25% от тях ги ползват поредно
Вижте по какъв начин най-често може да навредите на онлайн имиджа си!

Несъответстващо копи в обществените медии

Всеки пост онлайн показва компанията ви в избрана светлина. Тонът на изрече и изборът на думите оформят облика на марката и въздействат върху това по какъв начин хората виждат бинеса ви. Ако тонът ви по принцип е другарски, недейте внезапно да обърквате потребителите, подхождайки по различен метод. Да имате един и същи звук във всеки пост може би е мъчно, когато няколко души се занимават с поддръжката на обществените платформи. За да го реализиран, от компанията Nielsen Norman Group употребяват 4 измерения:
Забавен против сериозенОфициален против ежедневенУважителен против непочтенЕнтусиазиран против не доста прочувствен
Медията не дава отговор на марката ви

Вече разбирате смисъла на последователността на изображенията, когато употребявате Instagram. Техният избор въздейства върху известността на марката. Дори да употребявате стокови фотоси, от значително значение е да ги обработвате, тъй че да показват бизнеса ви. Ето няколко оферти:
Създайте лист с шаблони за изображенияИзползвайте едно и също оформлениеВключете цветовете на марката и логото сиИзползвайте сходни филтри в фотосите сиОразмерете изображението, тъй че да пасва на условията на платформата
Неуспех при улавянето на споменаванията на марката в обществените медии

Когато отговаряте на консуматори, увеличавате доверието към марката. Тази двупосочна интеракция оказва помощ да изграждате взаимоотношения и да задълбочите прочувствената връзка, която потребителите имат с компанията ви. Проучване на платформата Motista сочи, че „ потребителите с прочувствена връзка към марката имат 306% по-висока стойност и ще предлагат един бранд в 71% от времето “. Предпазете бранд имиджа си като:
Си поставите за цел несъмнено време, в границите на което да отговаряте на потребителитеАктивирате вести при нови бранд споменавания в цифровите платформиНасърчите връзката сред другите отдели за терзанията на потребителите
Неясен роман

Разказването на истории е значимо за марката ви. Всеки пост би трябвало да следва избрана линия. Екипът ви би трябвало да работи като едно цяло, да разбере какво откроява бизнеса ви и по какъв начин продуктите или услугите, които оферирате, оказват помощ на клиентите да преодоляват проблемите си.

Пренасищане със спонсорирани постове

Потребителите следват марката ви по доста аргументи, само че в случай че по-голямата част от рекламите ви не са задоволително осъвременени, почитателите ви ще кликнат „ Отказ от последване “. В анкета на Sprout Social 60% от респондентите се оплакват, че се нервират от прекомерно огромното количество спонсорирани постове от марките. Линията сред промотирането на продуктите и услугите и търпението на клиентите е доста тънка.

Как да избегнем тези неточности?

Създайте лист с насоки за чиновниците, който да бъде прилаган към всички обществени платформи. След това дайте изчерпателна информация за всяка една тенденция, в това число и образци, които да покажат на екипа ви какво би трябвало да прави и какво изрично да заобикаля. Включете:
Шаблони с отговори до потребителиСписък с имена на шрифтове за платформитеПриемливи вариации на логото и указания за използванеГрафикиСпецифични палитри с цветовеСписък с неща, които би трябвало да бъдат избягвани
Тъй като ангажирането в обществените медии е значимо, недейте да жертвате бранд имиджа си, а научете по какъв начин да избягвате гафовете, с цел да се уверите, че всеки детайл дава отговор на идентичността, която сте изграждали досега.

По материал на Woobox.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР