В повечето случаи кариера, която да е от полза за

...
В повечето случаи кариера, която да е от полза за
Коментари Харесай

Високоплатените работни места за тези, които искат да спасят планетата

В множеството случаи кариера, която да е от изгода за околната среда и такава, която да носи високи приходи се самоизключват, по тази причина когато хората вземат решение какво желаят да работят, би трябвало да избират сред една от двете благоприятни условия.

Ситуацията обаче към този момент е много друга, защото има специалности, които са потребни за природата и в същото време с това са добре платени. И те не престават да се развиват все по-динамично.

Например, инженерите, които се занимават с вятърните турбини или техниците, които конфигурират слънчеви панели са едни от най-бързо разрастващите се специалности. Освен тях има още редица работни длъжности, в интерес на околната среда, които носят високи приходи, споделя Business Insider.

Очаква се да нараства търсенето и на строителните инженери за енергийни компании, употребяващи възобновими източници. Тяхната годишна заплата може да стигне до 86 640 $. В същия бранш ще се развива и специалността на финансовия анализатор . Хората, работещи това може да изкарват по 85 660 $ на година.

Работниците, които построяват покривни структури и работят с всевъзможни материали ще са нужни в бъдеще. Те могат да взимат по 39 970 $ на година.

Ще се усилва потребността от учени по екология . Тяхната работа може да се дефинира най-вече като идея, защото задачата им е да защитят околната среда. Възнаграждението им стига до 71 130 $ годишно.

С развиването на специалности като инженер и строител, няма по какъв начин работата на строителните мениджъри също да не се разраства. Тяхната годишна заплата може да стигне до 93 370 $.

Не е учудващо, че софтуерните разработчици също попадат в този лист, само че такива, които работят най-вече за промишлености, щадящи околната среда. Те могат да получават по 110 000 $ на месец.

Учени, които изследват Космоса и атмосферата ще бъдат все по-търсени, защото ползата към галактическото пространство пораства. Милиардери като Джеф Безос и Илън Мъск влагат съществени суми, с цел да намерят метод да транспортират хора до там. Годишната заплатата за такива експерти стига до 94 110 $.

Очаква се служащите, които са усвоили добре наливането и заглаждането на бетон също да са търсени. Тяхното заплащане може да стигне до 43 000 $ годишно.

Ще има потребност от служащи, които имат умения да боравят с желязо и стомана в зеленото произвеждане и строителството. Възнаграждението за тях на година е 53 970 $.

Градски и районни архитекти ще са търсени за все по-ориентиращите се към запазване на околната среда градове и дребни обитаеми места. Тяхната годишна заплата може да стига до 73 050 $.

Ръст ще има за специалността на геолозите , които ще са нужни на строителството, съобразено с опазването на природата. Те могат да получават по 91 130 $ на година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР