В повечето сектори на Запорожкия фронт контранастъплението на ВСУ затъна.

...
В повечето сектори на Запорожкия фронт контранастъплението на ВСУ затъна.
Коментари Харесай

„Използвани са други оръжия.“ Кой спря бързото настъпление на ВСУ в Крим

В множеството браншове на Запорожкия фронт контранастъплението на ВСУ затъна. Включително в региона на село Петихатка, където е нанесен един от главните удари. Една от линиите тук се държи от батальона „ Павел Судоплатов “. Създадена в началото от локални поданици, единицата в този момент е поверена на най-трудните задания.

Дръжте противогазите подготвени “

" Вървяха като зомбита. Групи от по 30 души просто се скитаха в полето. Пълзяща атака - заран, следобяд, нощ, от самото начало. И артилерия и танкове ги прикриваха от затворени позиции. За няколко часа можехме да преброим 25 огневи точки, Намерихме една “, изяснява обстановката край Петихатка и Жеребянка началникът на щаба на поделението с позивна „ Земна пчела “. Първоначално украинците се пробваха да влязат в селото с коли. В борбата бяха хвърлени западни танкове, бойни транспортни средства на пехотата, джипове.

" Някои мостри е мъчно да се разпознават: те изгоряха до основи. Те се пробваха да се изтеглят доста. Но поработихме върху тях ", споделя офицерът.

Невъзможно е тъкмо да се дефинират загубите на киевския режим тук, съгласно него. Има единствено косвени данни.

„ Понякога съпругите на чиновниците на ВСУ ни пишат в чат бота. Те се пробват да схванат за ориста на съпрузите: „ Съпругът ми от такова и такова звено не се свързва няколко дни, последния път той сподели, че ще щурмува Пятихатки, може да се каже, че е бил хванат или починал? ", дава образец Земната пчела. „ Но не всеки ще каже на жена си тъкмо къде се намира, къде е изпратен и не всеки знае, че точно това нашето звено, което работи в тази посока “, добавя той.

След няколко огромни офанзиви ВСУ, без да реализират обилни резултати, се успокоиха. Артилерийските дуели обаче не стопират.

" Не минава ден без касети. Напоследък се употребяват " запалки ", изяснява той. " Те могат да изгорят цялостен горски пояс за минути. Затова имаме пожарогасител на всяка позиция, тъй че да има е най-малко някакъв късмет да се изгаси пламъкът. И противогази “, разкрива командирът.

" Тя може всичко "

Позициите на ВСУ са единствено на два километра. Землянките са дълбоки, с тавани – това избавя от артилерия. И има всичко належащо за отбиване на пехотни офанзиви.

„ Тук се запознайте с „ Дария Павловна Судоплатова “, за нас „ Даша “, войник с повиквателна „ Латинец “ сочи своя ДШК - картечница „ Дегтярев-Шпагин “ с огромен диаметър. „ Страхотна е. Особено за леко бронирани транспортни средства “, добавя той.

Заедно със собствен сътрудник с позивна „ Ногай “ той отби няколко набези. Той счита нападенията на ВСУ за безсмислени: „ Нашата артилерия ги прикрива по този начин или другояче “.

Родом от Астрахан, Ногай води война като щурмова авиация в продължение на доста месеци.

" През януари те превзеха Лобковое. Студ, дъжд, киша. Чакахме към четири дни, до момента в който армията се движеше. Успяхме да се окопаем. Всяка вечер се опитваха да пробият до нас ", спомня си той.

И един път, покрай Степовое, паднах в капан: от три страни – украинците, от четвъртата - минно поле.

" Един сътрудник беше ранен от шрапнел в гърба. Носих го върху себе си през мини - четири километра ", спомня си. " И тогава ни покриха с минохвъргачка. Когато се освестих, започнах да оказвам помощ. Момчетата не се уплашиха, никой не остави никого. Вярно, лекарите не можаха да го спасят с шрапнела. Жалко “, въздъхва той.

Жалко за него и за локалните поданици, които останаха, макар боевете. Загиват от украински обстрел.

" Има едно семейство в Петихатка - майка им е заровена. В Жеребянка дъщерята на една жена беше убита в кошара “, споделя Ногай. „ В Нестерянка има момче, то е на седем години. Родителите му починаха, а баба му не върви. Той самичък зарови татко си и майка си в двора. Отделяме им филантропична помощ, бабата не желае да си тръгва-страх я е. А детето би трябвало да върви първи клас. Всеки ден излиза и гледа гробовете на родителите си “, добавя той.

Да се научим да се пазиме “

В батальона „ Судоплатов “ има единствено доброволци. Кандидатите са деликатно подбрани.

Те се учат да боравят с разнообразни оръжия в продължение на две-три седмици. След това ги изпращат на предната линия за един месец, с цел да натрупат опит. Следва различен курс на образование. И по този начин през целия контракт. И апропо те са два. Единият е подписан с Министерството на защитата, другият - с юридическото лице, за което е регистриран доброволческият батальон. Затова военните тук получават двойна заплата.

„ Ние сме относително млада част. Но непрестанно се променяме: следим хода на войната, всички нюанси и нововъведения. Сега се учим се да се пазиме против шрапнели. Не е задоволително единствено да кажем: „ Момчета, скрийте се по-внимателно “. Не, ние обясняваме в детайли по какъв начин се строят укрития — повече трупи, повече информационни ходове и по този начин нататък “, споделя заместник-командирът на батальона с позивна „ Ангара “.

Инструкторите, както и командирите, имат богат опит. Повечето се бият от 2014 година Миналата година управляващите на Запорожка област им предложиха да провеждат батальон от локалните поданици.

" За всеки, който е бил свикан тук, някой е подсигурил. Но географията последователно се уголемява: към този момент има доброволци от съвсем всички райони на Русия. В религиозно отношение това също е комбинация - християни, мюсюлмани, езичници ", споделя офицерът.

Сега всички имат задоволително работа - ВСУ работят. Но не като при започване на лятото. Тяхното контранастъпление в този регион затъна. И в този момент бойците от батальона чакат заповедта да продължат напред.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР