В постоянните комисии към Столичния общински съвет започна обсъждането на

...
В постоянните комисии към Столичния общински съвет започна обсъждането на
Коментари Харесай

Предложение - етажната собственост да взема общинската земя пред блоковете в София

В непрекъснатите комисии към Столичния общински съвет стартира разискването на план за Наредба за даване на прилежаща земя-собственост на Столична община, към здания етажна благосъстоятелност в столичните квартали. Инициативата е на общинските съветници от " Политическа група 5 " Симеон Славчев, Иван Велков, Светослав Витков и Венци Мицов.
Мотивите за правенето на Наредбата за придобиване на прилежаща земя към блока са свързани с това жителите да имат опция да подобрят виталната среда в кварталите на София. Вносителите се обосновават, че огромна част от прилежащите терени към жилищните здания сега са превърнати в противозаконни паркинги и разкаляни и неподдържани места. Чрез опцията етажната благосъстоятелност да придобие безплатно прилежащата им земя, се дава опция на притежателите да я трансфорат в добре поддържана градинка, зелена повърхност, детска или спортна площадка.
Тепърва по плана се събират оферти, като има и концепция да се създадат няколко публични полемики, на които да бъдат събрани повече оферти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР