В постоянен контакт с ресорния министър на вътрешните работи Панос

...
В постоянен контакт с ресорния министър на вътрешните работи Панос
Коментари Харесай

Пак ужас в Атика! Три огнени фронта изпепеляват в най-големия гръцки остров в Егейско море, евакуират курорти

В непрекъснат контакт с отрасловия министър на вътрешните работи Панос Скурлетис, както и с министъра на земеделието Вангелис Апостолу е министър-председателят Алексис Ципрас, с цел да се осведоми за огромния огън избухнал в Евиа. Според с изказване на пресслужбата на министър-председателя министър Апостолу е на място в региона, където е избухнал пожарът.

Три огнени фронта изпепеляват най-големия от гръцките острови в Егейско море, оповестява newsbg.eu. Борбата с огъня продължи цяла нощ. Извънредно състояние бе оповестена община Дирфион-Месапион. Слънцето в Атика се скри от димящия огън в Евия.
fotia-evoia
В неделя към 16.00 ч бе евакуирано селището Кондодеспоти. За момента няма никакви вреди на къщи, единствено два склада и фуражен цех са изгорели. Има оптимизъм, че след изхвърчалите хеликоптери и самолети, които от тази заран се включиха в акцията обстановката ще бъде овладяна.

Съгласно публикуваната информация, огънят е горящ в борова гора. Усилията на противопожарните служби за справяне със стихията обаче са били затруднени в допълнение от мощния вятър.

За потушаване на пожара са задействани самолети и хеликоптери, само че все пак той към момента не е локализиран. Медии оповестяват, че поради пожара цветът на небето в района е мрачно алено. От редакцията напомнят, че остров Евбея се намира наоколо до гръцката столица Атина.

В акцията за потушаване на огъня се включиха 186 пожарникари с 62 коли, 70 туристи, 204 бойци, 20 танкера (общински и частни), 27 помощни противопожарни камиони и 11 булдозера.
Прекъснат е трафика на 16-ти километър от автомагистралата Халкида-Едипсос на кръстовището Кастела и на 41-ки км от автомагистрала Халкида-Едипсу в Пилио.
Пожарната работа приканва жителите да следват инструкциите на управляващите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР