В поставянето на големи цели винаги се крие известен риск.

...
В поставянето на големи цели винаги се крие известен риск.
Коментари Харесай

3 признака, че целите ви трябва да станат по-амбициозни

В слагането на огромни цели постоянно се крие прочут риск. Може би по тази причина толкоз доста хора се опасяват от него. Истината обаче е, че възможният неуспех не зависи от равнището на амбициозност. Такъв може да се случи и при огромни планове, и при най-обикновени, ежедневни задания, написа Inc.com. Ето кои са признаците, че вашите цели не са задоволително амбициозни.

1. Имате закрепен метод на мислене.

Ако се ангажирате с постигането на цел, която не сте сигурни, че можете да постигнете, вие сте принудени да станете по-находчиви, по-креативни и да приемете нов метод на мислене. От друга страна, в случай че не можете да си визиите една по-добра реалност, или най-малко по-различна от тази, в която живеете, то това значи, че имате закрепен метод на мислене, който диктува разбирането ви за това какво можете да постигнете и какво не. Предизвикайте себе си, като си поставите амбициозна цел, и ще останете сюрпризирани от качествата и уменията, които даже не сте предполагали, че имате.

2. Целите ви не са съпроводени от възприятие на неотложност и необходимост.

Лидерите, които си слагат амбициозни цели, нямат лукса непрекъснато да отсрочват работата по тях и да си губят времето с незначителни действия. Ако не намирате ентусиазъм и мотивация в преследването на вашите цели и имате възприятието, че дните ви просто минават, без да постигате нищо значимо, значи най-вероятно имате потребност от по-високи цели.

3. Очакванията ви са прекомерно ниски.

На никого не му е писано да бъде несъвършен, стига това да не е единственото нещо, което той чака от себе си.

Променете метода си на мислене, предприемете деяние и очаквайте повече от себе си. И когато имате възприятието, че сте попаднали в задънена улица, припомнете си думите на Конфуции: „ Когато е явно, че задачите ви не мога да бъдат реализирани, не променяйте задачите, а дейностите си. “

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР