В посолството на България във Вашингтон няма постъпила информация за

...
В посолството на България във Вашингтон няма постъпила информация за
Коментари Харесай

Десетки звънят в българското посолство, нямат връзка с близки във Флорида

В посолството на България във Вашингтон няма постъпила информация за потърпевши и бедстващи български жители, които са наранени от урагана „ Ирма ". 

Това заяви Любомир Грънчаров, зам.-ръководител на посолството на България в Съединени американски щати пред Нова телевизия. 

„ Получихме обаче доста позвънявания на близки на хора, които живеят в региона, за обстановката в щата Флорида. Отговорихме на десетки запитвания от България за хора, с които роднините им нямат връзка. Поддържаме връзка с представители на българските общности, намиращи се в градовете, откъдето се чака да премине урагана „ Ирма ”, добави Любомир Грънчаров.

Стихията към този момент отслабна до второкласен по петстепенната канара, само че продължава да е извънредно рисково с ветрове от 175 км/ч.

Около 6,5 милиона души, почти една трета от популацията на Флорида, получиха разпореждане за евакуация. Властите предизвестиха, че стихията може да докара до наводнения, като тук-там по западното крайбрежие на Флорида равнището на водата може да доближи до 4,6 метра.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР