В посолството на България в Пекин на 6 май е

...
В посолството на България в Пекин на 6 май е
Коментари Харесай

Алпинистът Боян Петров, участвал в експедиция в Хималаите, е в неизвестност от 3 май

В посолството на България в Пекин на 6 май е постъпила информация от Тибетската алпинистка асоциация, че българският планинар Боян Петров е в неопределеност от 3 май 2018 година Боян е взел участие в експедиция в Хималаите дружно с още 10 души (един маджарин, петима италианци и четирима водачи от непалски произход).

Според получената информация, неговата липса е била видяна от участниците в експедицията в региона на Шиша пангма на към 7500 м надморска височина. Веднага по-късно са изпратени трима души, с цел да го търсят. На 6 май сутринта, на 7350 м надморска височина са били открити палатката и спалния чувал, без самия планинар. Поради ненадейно утежняване на метеорологичните условия в региона тримата търсачи краткотрайно са прекратили издирването.

Тибетската алпинистка асоциация е била осведомена за случилото се на 6 май в 12.20 ч. локално време от лицето за връзка от региона на Шиша пангма. Експедицията е имала позволение за влизане през Дзилун на 10 април 2018 година, нанагорнище на връх Шиша пангма и овакантяване през Дзилун на 9 юни 2018 година

Служители на Асоциацията поддържат връзка с ръководителя на експедицията, който ги е уведомил, че издирването на българския планинар продължава.

Посолствата на България в Пекин и в Делхи са в непрестанен контакт с локалните институции и наблюдават от близко случая.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР