В последното за седмицата пленарно заседание депутатите ще гласуват окончателно

...
В последното за седмицата пленарно заседание депутатите ще гласуват окончателно
Коментари Харесай

Депутатите решават окончателно за размера на партийната субсидия

В последното за седмицата пленарно съвещание депутатите ще гласоподават дефинитивно измененията в Закона за държавния бюджет, с които се понижава размерът на партийната дотация, съобщи БГНЕС.
Предложението е на Министерски съвет и планува фрапантно понижаване на размера на държавното финансиране на партиите и обединенията от 11 на 1 лев на получен автентичен глас, като е планувано да влезе в действие от 1 юли т.г. Така по планове на Финансовото министерство, за втората половина на годината държавният бюджет ще спести към 14,6 млн. лева
ГЕРБ и Движение за права и свободи пък реализираха единодушие за въвеждането на така наречен намерено финансиране, което планува опцията политическите субекти да получават средства освен от физически лица, а и от юридически, само че при цялостна бистрота.
Сред предложенията е и това на Движение за права и свободи за нула лв. партийна дотация, както и концепцията на Българска социалистическа партия партиите да върнат всички средства, които са получили от държавния бюджет, само че държат на влог и не са разходили по предопределение към датата 3 юни т. година И двете не срещнаха поддръжката при второ четене в комисията по бюджет и финанси.
Предстои да бъда подложена на гласоподаване и концепцията на ГЕРБ страната и общините да дават безплатно офиси на партиите, които те да употребяват за насърчаване на своята политическа активност. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР