В последното си слово пред Европейския парламент в качеството си

...
В последното си слово пред Европейския парламент в качеството си
Коментари Харесай

В последното си слово пред Европарламента Юнкер заклейми глупавия национализъм

В последното си слово пред Европейския парламент в качеството си на ръководител на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер прикани за битка с "глупавия шовинизъм ".

Още преди да стартира да приказва, той бе посрещнат от множеството от присъстващите в залата евродепутати на крайници и с ръкопляскания.

Юнкер регистрира измежду достиженията на ръководената от него Европейска комисия приемането на нови правила за командированите служащи, тъй че да се получава еднообразно възнаграждание за един и същи труд, положен на едно и също място. Постижение по неговите думи е и намирането на решение по въпроса с стопанската система на Гърция. Възвърнахме достолепието на гръцкия народ, съобщи той.

Председателят на Европейска комисия добави, че в последните години стотици хиляди мигранти са били избавени в Средиземно море. Юнкер прикани Африка да не бъде обсъждана единствено през призмата на миграцията. По неговите думи африканският континент няма потребност единствено от европейска благотворителност, а от съпричастие и съдействие, основаване на работни места. Можеше да бъде по-добре, в случай че бяха възприети всички оферти на Европейска комисия за разселването на мигрантите и за промени в разпоредбите за миграцията, добави той.

В региона на стопанската система Юнкер регистрира сключването на 15 нови двустранни търговски съглашения, разкриването на един милион работни места в Европейски Съюз с помощта на новия капиталов проект на комисията. Юнкер означи, че ръководената от него Европейска комисия е предложила 84 на 100 по-малко законодателни промени в съпоставяне със своите прародители.

Сред своите разочарования Юнкер уточни неналичието на прогрес по въпроса с обединяването на Кипър, неуспеха на договарянията за съглашение с Швейцария, както и за основаването на банков съюз със споделена отговорност за влоговете на европейските жители. Той прикани отсега нататък Съветът на Европейски Съюз да може да приема решения в региона на външната политика не с единогласие, а с болшинство.

Влиянието на Европейски Съюз по света понижава. Най-големият международен принос на Европейски Съюз е опазването на мира на нашия континент. Трябва да се гордеем с мира в Европа, тъй като в последното столетие тук имаше кръвопролитни войни. Трябва да притеглим младите в диалога за мира и войната, тъй като другояче уроците от предишното ще бъдат забравени, прикани Юнкер.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР