В последното си писмо до акционерите Уорън Бъфет каза, че

...
В последното си писмо до акционерите Уорън Бъфет каза, че
Коментари Харесай

Писмото на Уорън Бъфет е маса от противоречия относно климатичния риск

В последното си писмо до акционерите Уорън Бъфет сподели, че неговата компания Berkshire Hathaway, при своя размер и зрялост, би трябвало да „ работи със доста по-малък риск от непрекъсната загуба на капитал “. Няколко страници по-късно Оракулът от Омаха като че ли си опонира.

Berkshire Hathaway Energy е една от най-големите енергийни компании в Америка. Такива инфраструктурни бизнеси, означи Бъфет, най-често се ръководят като естествени монополи, за които възвръщаемостта на капитала се изисква от държавните регулатори. Такава система разрешава на предприятието да прави несъмнено дълготрайни, скъпи вложения в произвеждане на електрическа енергия и газ, както и в съоръжение за транспорт. Толкова е устойчиво и скучно, колкото може да бъде.

До в този момент. PacifiCorp на Berkshire Energy е изправена, в най-лошия случай, против десетки милиарди долари гражданска отговорност за хипотетичната роля, изиграна от нейното съоръжение в голям брой горски пожари, които бушуваха в Калифорния и Орегон през по...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР