В последно време здравните експерти са все по-категорични, че консумацията

...
В последно време здравните експерти са все по-категорични, че консумацията
Коментари Харесай

Още една причина да откажем напълно алкохола

В последно време здравните специалисти са все по-категорични, че потреблението на алкохол, даже в дребни количества, е нездравословна за здравето. И още едно нова изследване го удостоверява.
 Умереното пиянство на алкохол - нездравословно или потребно за здравето ни
Вредно ли е умереното пиянство на алкохол

Все по този начин противоречив въпрос

Според откривателите даже единствено едно алкохолна напитка дневно може да увеличи кръвното налягане. И тъй като това натоварва в допълнение кръвоносните съдове, сърцето и даже бъбреците, а в някои случаи може да докара даже и до инфаркти и инсулти, съветът на експертите е освен да ограничим алкохола, само че и напълно да го откажем.

В новото са изследвани данни от седем интернационалните изследвания, в които са били включени повече от 19 000 души. Приемът им на алкохолни питиета се е записвал при започване на всяко изследване, а анализът се основава на грамовете употребяван (а освен на броя напитки), които едно лице е изпило, написа.
 Снимка 628953

Учените откриват, че при хората, които изпиват даже единствено една алкохолна напитка дневно, е регистрирано нараснало кръвно налягане както в горната граница (то отбелязва силата, с която сърцето изпомпва кръв в тялото), по този начин и в долната граница (съпротивлението на кръвния поток в кръвоносните съдове сред ударите на сърцето).

Заключението на професор Марко Винчети от университета в Модена, Италия и старши създател на проучването, е, че не са открити никакви удобни резултати при възрастните, които пият по-малко количество алкохол, спрямо тези, които не пият никакъв.
 Ще би трябвало ли да се откажем и от алкохолните питиета
Ще би трябвало ли да се откажем и от алкохолните питиета

Поради една съществена причина

Затова и поради негативните ефекти върху кръвното налягане, които оказва потреблението му, здравните експерти са на мнението, че постоянно е по-разумно да се въздържим даже и от чашата вечер.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР