В последно време зачестиха случаите на падащи от небето мъртви

...
В последно време зачестиха случаите на падащи от небето мъртви
Коментари Харесай

Вещаят ли падащите птици апокалипсис

В последно време зачестиха случаите на падащи от небето мъртви птици. Най-черногледите свързват този развой с Апокалипсис, още повече, че наближава датата 21 декември 2012 г.

Причините за тези феномени са невероятни, само че не и апокалиптични, считат специалисти. Какво може да убие птиците по време на полет?

Бури, град или светкавици са измежду аргументите, които могатда доведат до дъжд от падащи птици. Експертите изясняват, че торнадо или циклон елементарно засмукват жаби и мелки рибки, които по-късно валят от небето.

Бури, засмукали дребни същества, са повода за дъжд на дребни рибки надалеч от морето в Австралия през 2010 година и за град от жаби в Сърбия през 2005.

Причини могат да бъдат освен естествени, само че и от провокирани от човек. Например фойерверки, високоволтови кабели или конфликти с машини, също могат да провокират гибелта на летящите същества.

" Науката поставя старания да изясни тези феномени. Те са образци за изненадите, които природата към момента сервира ", сподели Ник Нътел от американска организация, която упорства за незабавно следствие на необяснимите смъртни случаи при животните.

Съвременни закани като замърсяването и климатичните промени може би способстват за повишение на напрежението измежду дивите същества.

Преди няколко месеца шведските управляващи проверяваха гибелта на към 100 чавки, паднали на улицата във Фалкьопинг.

" Направихме аутопсия на 5 от тях и открихме вътрешни кръвоизливи, само че без външни пострадвания ", споделя Мариане Елвандер от Националния ветеринарен институт на Швеция.

 Вещаят ли падащите птици апокалипсис

Тя акцентира, че повода за измирането не е болест от вида на птичия грип - основно безпокойство в такива случаи. Между хипотезите е стълкновение на ниско летящото ято с камион.

В Бийби, Арканзас, има възможност фойерверките за локален празник да са предизвикали смут измежду птиците, които са летели безсистемно, блъскайки се в къщи и дървета. Косовете се тълпят в огромни количества и имат неприятно зрение през нощта.

Според Петер Бьокман от Норвежкия музей по естествена история случаите на всеобща гибел на птици не са непознати, само че нормално не притеглят интереса, тъй като стават над моретата или в селски региони надалеч от градските зони.

Много от птиците умират точно през зимата, когато храната е нищожна.

Черните прогнози, че дъждовете от падащи птици вещаят апокалипсис, идват най-много от по-религиозните американци.

Те свързват събитията с пророчествата за злина от жаби и скакалци в Библията.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР