В последно време забелязваме много случаи на млади жени с

...
В последно време забелязваме много случаи на млади жени с
Коментари Харесай

Специалисти: Все повече млади жени развиват рак на гърдата

В последно време виждаме доста случаи на млади дами с рак на гърдата, като става въпрос за дами на възраст към 28-33 години. За тази тревожна наклонност сигнализира шефът на Комплексния онкологичен център в Пловдив и хирург-онколог доктор Парашкев Цветков. Той добави, че това е доста рядко срещано в тази възраст.
Според доктор Цветков, на дамите постоянно се слага диагноза „ мастопатия ”, като обаче след това се оказва, че става въпрос за карцином на млечната жлеза. Затова онколозите насочат зов към дамите да се обръщат към експерт в региона, с цел да се открие болестта в точния момент. Те припомнят и да не се подценява ежемесечният самоконтрол и търсене на помощ от дипломиран доктор при опипване на бучка или уплътнен сектор.    
Ракът на гърдата е едно от най-често срещаните ракови болести при дамите в международен мащаб и на второ място като причина за смъртност при тях. Карциномът на млечната жлеза може да засегне всяка жена, като рискът се усилва с възрастта. Своевременното диагностициране и лекуване са най-сигурният метод за положителен излаз. При съответно лекуване продължителността на живот на дамите, преборили рак на гърдата, е както и при останалите хора.
Специалисти предизвестяват, че болестта може да протече извънредно подло, защото по-голямата част от дамите с рак на гърда нямат признаци и недоволства преди да са диагностицирани. При друга част от дамите се появяват промени в гърдата и характерни недоволства. Много постоянно повода за тези признаци може да е здравно положение, друго от рак, само че при всички положения би трябвало да бъде потърсена лекарска помощ, с цел да може да бъде оценено от експерт. Според доктори признаците могат да включват образувание в гърдата, което при опипване се усеща като твърда бучка, възел или компактно топче в гърдата или под мишницата, смяна в размера или формата на гърдата, съществуването на секрет, промени, свързани с вдлъбване на зърното, или поява на язвичка в региона на зърното, кожно неспокойствие, оток или болежка в гърдата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР