В последно време вредата, която социалните мрежи оказват и могат

...
В последно време вредата, която социалните мрежи оказват и могат
Коментари Харесай

Facebook създаде Messenger за деца

В последно време вредата, която обществените мрежи оказват и могат да имат върху децата, е все по-често дискутирана тематика. Много родители са загрижени за контактите, които децата им реализират онлайн, и тяхното наличие, както и за това, че мрежи като Фейсбук употребяват данните от държанието на деца с маркетингови цели.

В отговор на тези терзания Фейсбук разгласи Messenger Kids - приложениe, което разрешава на родителите да управляват и лимитират доста по-ефективно по какъв начин и с кого децата им споделят онлайн.

 Снимка 327397

Приложението е планувано за деца на възраст сред 6 и 12 години, които, съгласно разпоредбите на Фейсбук, не би трябвало да имат достъп до обществената мрежа. Messenger Kids не основава Фейсбук профил, само че разрешава на малчуганите да изпращат известия, фотоси, видеа и други единствено на профили, утвърдени през сметките на родителите им.

Така родителите могат да наблюдават доста изкъсо по кое време и с кого децата обменят информация.

Фейсбук акцентира, че приложението не събира данни за децата, само че срещна рецензия поради това, че основава бизнес модел, който от доста ранна възраст дава въпреки всичко някаква опция на деца да са част от обществените мрежи.

Засега приложението е интензивно единствено за iOS устройства, само че се чака да има и версия за Android.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР