В последно време властите в Китай показват, че са съвсем

...
В последно време властите в Китай показват, че са съвсем
Коментари Харесай

Китайският град, който има повече електроавтобуси от целия транспорт в мегаполисите в САЩ

В последно време управляващите в Китай демонстрират, че са напълно сериозени в проектите си да преминат към бъдещето на " новата сила ". Последното доказателство за това е град Шънджън, който през предходната седмица завърши подмяната на всички рейсове на публичния превоз с изцяло електрически такива.

С тази стъпка мегаполисът към този момент изпреварва по брой всички рейсове - стандартни или електрически, в най-големите американски градове, написа CleanTechnica, представени от уеб страницата Qz.

Според транспортната комисия в Шънджън са били сменени общо 16 359 возила, а идната стъпка е това да се случи и в свички 17 000 таксита там. Към момента 63% от тях са електрически.

 Снимка 331817
Източник:

През 2009 година Пекин избира този град за пионер в амбициозната тактика за прекосяване към подобен вид превоз. Сега тя ще бъде раширена и ще обхване цялата страна.

До огромна степен управляващите ще разчитат за това на локалният производител на електрически коли BYD, който все още държи към 20 на 100 от пазара.

Съединени американски щати и Европа към момента изостават зад втората по величина стопанска система във връзка с революцията в превоза. В момента управляващите в Лос Анджелис работят по сходен план, който би трябвало да бъде приключен в идващите пет години. Лондон също работи по подменянето на такситата там с електрически.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР