В последно време се говори много за преход към устойчива

...
В последно време се говори много за преход към устойчива
Коментари Харесай

Издадоха наръчник в помощ на местни власти, университети и бизнес за преход към устойчива градска мобилност

В последно време се приказва доста за преход към устойчива градска подвижност, който да преодолее отрицателното въздействие на превоза върху околната среда и здравето на хората. Но с изключение на опциите, които дават новите технологии, този развой изисква обилни промени в обществените практики и държанието. Как може да бъде реализиран този преход? Чия отговорност е той?
Партньорите по план ИНОЕЪР създадоха справочник „ 131 хрумвания за овластяване в прехода към устойчива градска подвижност “. Целта му е да даде на практика образци и оферти за локалните управляващи, университетите и просветителните институции и бизнеса, които дефинират „ разпоредбите на играта “ и образуват взаимоотношенията и самостоятелните избори на жителите. Представените образци се основават на изследване в София измежду над 450 лица, 15 водещи компании и университети. Наръчникът е наличен на и език.
Авторите се надяват концепциите им да насърчат, вдъхновят и провокират и други да се включат в процеса на овластяване за преход към устойчива и ниско въглеродна градска подвижност.
Проектът ИНОЕЪР е съфинансиран от Европейския фонд за районно развиване посредством Инициативата „ Иновативни действия за градско развиване ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР