В последно време производството на танкове в САЩ спадна до

...
В последно време производството на танкове в САЩ спадна до
Коментари Харесай

NI: Как САЩ могат да загубят от Русия сухопътна война в Европа заради тежкото наследство от Обама

В последно време производството на танкове в Съединени американски щати спадна до най-ниско ниво, твърди доктор Лорен Томпсън в изданието The National Interest. Единственият за страната танков цех в Лима (Охайо) пуска по един танк „ Абрамс ” месечно. Русия обаче възнамерява да екипира своите войски в Европа с танкове ново потомство, които наподобяват доста по-издръжливи от американските. Американската войска след доста години на битка с тероризма в този момент се пробва да догони Русия, само че изпитва рецесия в производството на тежката техника. Макар че Конгресът усили средствата за танкове, проектът за модернизиране на танкове, заварен от Обама, ще се нуждае от към четвърт век.

Войната, може да стартира надалеч преди в американската войска да се появят осъвременени танкове. The National Interest смята, че Америка и нейните съдружници в НАТО не сменят своята остаряла техника, а това било „ покана за агресия”. Русия към този момент съществено превъзхожда в количеството на военна техника и стартира да приема на въоръжение доста по-съвършени танкове от американските и западноевропейските. В НАТО признават, че в този момент е реализиран паритет в танковете, само че „ Армата” съществено ще наруши равновесието.

Д-р Томпсън твърди, че неравенството в бойните благоприятни условия може да докара Съединени американски щати до проваляне в бъдеща война сред Изтока и Запада. Вече станало прекомерно късно да се открива стратегия по основаване на нов танк за възобновяване на превъзходството на Съединени американски щати в сухопътния пердах, защото са нужни десетилетия.

Компанията General Dynamics, производител на танкове „ Абрамс”, предложила да сглобява по 22 танка месечно, вместо по 5 машини, планувани в проекта на администрацията на Обама. Това ще разреши основаване на танков капацитет за въздържане на експанзията или разгромяване на съперника, допуска The National Interest.

„ Нахлуването на Москва в Украйна разбуди политиците и им отвори очите за мащабите на опасността” – установи изданието. Плановете за рационализация на армията обаче не се трансформираха значително поради дефицит на повече пари за рационализация. Москва и по този начин разполага с доста прерогативи и по тази причина отказването да се дават на американските бойци на най-нови мостри бойна техника може да се окаже съдбоносно.

„ Политиците би трябвало да се замислят какво ще значи за Америка провалянето в сухопътна война в Европа. Това в действителност ще излезе доста скъпо” – прави извод The National Interest.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР