В последно време наблюдаваме много честа смяна на законите и

...
В последно време наблюдаваме много честа смяна на законите и
Коментари Харесай

Ген. Стефан Янев: В последно време наблюдаваме много честа смяна на законите

" В последно време следим доста честа промяна на законите и в някои случаи има чувство за непоследователност и партизанска неустановеност за решения, които са конюнктурни сега. " Това сподели секретарят по сигурност и защита на президента - ген. Стефан Янев в коментар за наложеното от Румен Радев несъгласие за измененията в Закона за военното разузнаване.
Ген. Янев добави, че търсеният проблем, дали граждански или боен да управлява работа " Военна информация ", не е главен. Той изясни, че в последните 10 година са били направени много промени в службата, а съответният въпрос не е бил решен и продължава да се дискутира.
" В момента не можем да приказваме за някаква конкретика, нито пък да загатваме имена, тъй като не е здравословно ", добави той. Освен това специалистът съобщи, че алтернативата военен-цивилен би трябвало да съществува и в звена като " Военна полиция ", ВМА или Военна академия.
" Човекът, който оглавява службата би трябвало да е минал през йерархията и да има избрани качества и благоприятни условия. Това може да се случи за граждански, и за боен, като изискванията за прекосяване са записани в закона ", добави Янев.
Според него се накърнява метода, по който чиновниците в службите построяват кариерите си, поради несигурността в законодателната процедура.
По думите му това поражда неустановеност и в самата работа.
Ген. Янев изясни, че президентът Румен Радев и министър председателят Бойко Борисов са призовани в границите на техните отговорности да работят за българския народ.
" Ако има някакъв спор, то, той е кардинален и двамата би трябвало да работят за обезпечаване на по-добър живот за жителите ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР