В последно време много популярни личности говорят публично за важни

...
В последно време много популярни личности говорят публично за важни
Коментари Харесай

Брус Уилис: Време е отново да спасим света - slava.bg

В последно време доста известни персони приказват обществено за значими проблеми като опазването на околната среда и устойчивостта. Проблеми, настоящи както в Америка, по този начин и в Европа.

Голяма част от звездите трансформираха и своите ежедневни привички като заобикалят използването на пластмаса, наблюдават водния и калорийния си банкет и споделят метода си на живот в обществените мрежи, с цел да дават образец и да предизвикват и своите почитатели да вършат същото.
Един от най-нашумелите проблеми, за който четем всекидневно, несъмнено са големите количества боклуци, които се изхвърлят, и по-специално пластмасовите опаковки. За да се оправи с казуса, Европейски Съюз стартира да вкарва съществени регулации за намаляването на използването на пластмаса. Според изследване на PlasticsEurope обаче най-големият проблем не са пластмасовите опаковки, а PET бутилките. Съвсем обикновено е в такава спешна обстановка доста виновни известни персони да пробват да дават добър образец на своите почитатели и да насочат тяхното внимание към тези проблеми.

Известно е, че измежду най-активните и отдадени на околната среда Холивудски звезди в последните години е Леонардо ДиКаприо.

Носителят на Оскар основа своя фондация, направи филм по тематиката и всекидневно споделя постове, свързани с казуса с мъчно разградимата пластмаса. Друга известна персона, която взе участие в разнообразни акции, свързани с пластмасовите боклуци, е Арнолд Шварценегер. Актьорът от Терминатор, прочут и със своята политическа кариера, твърдо има вяра, че една от най-големите световни закани в днешно време е точно пластмасата и хората би трябвало да се научат да живеят без нея.

В началото на годината Ема Уотсън обърна внимание в своите обществени канали на различен сериозен проблем – за стилната промишленост и нейния принос в замърсяването на околната среда.

Тя предизвиква хората да вършат ежедневни промени като купуват повече облекла втора употреба или поддържат марки, които се занимават с устойчива продукция.

През 2016, красивата актриса се появи на едно от най-престижните събития в звездния календар – Мет Гала, с рокля, направена от рециклирани пластмасови бутилки. Може би е изненадващо за мнозина, само че една от най-отдадените на околната среда международни звезди е Брус Уилис. За множеството почитатели първата асоциация с Холивудския артист е неговата роля в Армагедон, където той се жертва, с цел да избави света. В персоналния си живот Брус също е предан на това да помогне за спасяването на нашата планета и тя да бъде годна за живеене и за бъдещите генерации.

Този път опасността обаче не е голям метеорит, а голямото количество пластмасови боклуци, което хората създават. По време на фотосите на последната рекламна акция на Hell Energy, Холивудската звезда изцяло не разрешава използването на PET бутилки. Той има вяра във значимостта на казуса с тези бутилки поради тяхното неефективно преработване и твърди, че дребни промени в всекидневието, намалявайки използването им, могат да бъдат от голямо значение за бъдещето.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР