В последно време Huawei и ZTE биват забърквани доста често

...
В последно време Huawei и ZTE биват забърквани доста често
Коментари Харесай

Япония също затяга примката около Huawei и ZTE

В последно време Huawei и ZTE биват забърквани много постоянно в кавги, свързани с шпионаж. Въпреки че е мъчно да разберем по какъв начин тъкмо седят нещата единствено въз основата на формалните обвинявания, явно е, че двете китайски компании са под директна офанзива от американските управляващи. Всъщност, събитията се развиват много бързо на международната сцена и доста други страни, измежду които Австралия, Нова Зеландия и Англия, започнаха да подхващат лични превантивни ограничения.
Като се има поради всичко това, плюс неотдавнашния арест на основния финансов шеф на Huawei, в действителност не е изненада, че Япония обмисля лични защитни ограничения. За да бъдем обективни, за разлика от продължаващите американски кавги, хипотетичните ограничения на Япония няма да се насочат съответно против Huawei и ZTE в частност. Вместо това, в страната се приказва, че Токио ще вкара някои общи ограничения за засилена осведомителна сигурност, които ще обиден, наред с другите, и интервенциите на двете китайски компании.

Освен евентуалните загуби в бизнеса на Huawei със смарт телефони за крайни консуматори, по-сериозната последица, която двете китайски корпорации биха могли да срещнат, е забележителен удар по техните корпоративни клонове . И двете са значими играчи в бизнеса с мобилни инфраструктура. Huawei доставя мрежово съоръжение на операторите NTT Docomo и KDDI Corp., а има и дългогодишното партньорство със SoftBank Group Corp (настоящи притежатели на US Sprint Corp) със съществуващи проекти за партньорство в 5G процеса.

Говорителят на китайското външно министерство Жен Шуан към този момент изрази сериозна угриженост по отношение на обстановката с Huawei и ZTE. Акциите на ZTE в Шенжен неотдавна се свиха с 5.7% незабавно след арестуването на основния финансов шеф на Huawei. В същото време, Huawei не взе участие на борсата, само че нещата и там наподобяват много съществени като цяло.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР