В последно време дезинфектантът за ръце стана едно от постоянните

...
В последно време дезинфектантът за ръце стана едно от постоянните
Коментари Харесай

За какво още можем да използваме дезифектантите за ръце

В последно време дезинфектантът за ръце стана едно от непрекъснатите неща, които се намират във всеки джоб или чанта. Това е най-хубавото решение да почистим ръцете си, когато сме на открито и нямаме достъп до топла вода и сапун. Вирусите и бактериите ще бъдат убити, а ние можем умерено да се храним или продължим ежедневните си дейности.

Ефективните дезинфектанти са с най-малко 60% алкохол. Колкото по-висок е %, толкоз и по-ефикасен е в убиването на микробите и организмите, които евентуално развиват заболявания. Повечето артикули на пазар, които имат утвърждение за разпространяване, са с над 60% централизация на етанол или изопропанол.

И защото дезинфектантите са задоволително мощни да убият микробите, те могат да се употребяват и за други цели, а освен за тази си съществена задача. За какво още може да се употребяват и какви са изгодите от тях?

Можете да ги употребявате за разчистване на домашен уреди и принадлежности. Чудесни са за разчистване на стъклени повърхности, без да се оставят петна. Това е по този начин, тъй като в състава си нямат етерични масла или други примеси, които биха оставили петна.

Друга допустимо приложение на дезинфектанта е за разчистване на други неща у  дома. Чудесен е за унищожаване на петна от разнообразни повърхности и текстил. С него можете сполучливо да третирате петна от напитка върху блуза или риза, като кафе да вземем за пример. Ако сте в офиса и се полеете, без да желаете, то просто вземете чиста забрадка или салфетка и почистете с дезинфектант. След като се приберете – изперете, както нормално.
С какво да заместите сполучливо дезинфектанта за ръце
В днешно време и по-точно – през последните 2 години, дезинфектантът за ръце се трансформира в неизменима част от всекидневието ни и кат...
Прочети повече
Дезинфектантът е отлично средство и за мазни петна. Нанесете го върху петното и го оставете за известно време,  а по-късно го пуснете в пералнята. С него ще можете и да се освежите, когато нямате на разположение дезодорант, а сте в крачка и бързате. Приложете малко количество от него под мишниците си. Алкохолът ще убие микробите, които провокират неприятна миризма. Това са дерматологично тествани артикули върху кожата и не би трябвало да имате проблем с тях.

Преди обаче за приложите този способ, може би добре да тестване върху обособена част на тялото си, с цел да сте сигурни, че няма да се получи алергична реакция. Това е едно краткотрайно и моментно решени, когато просто нямате какво друго да си сложите, само че е не се предлага да стане непрекъснато. Основната му функционалност е да дезинфекцира повърхности и дланите ни, а не да ни служи като козметично средство, което да използваме за всичко. Ако се продължи с сходна приложимост, могат да се получат разнообразни дразнения на кожата и даже да се стигне до дерматит.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР