В последно време американския концерн за електромобили Tesla изглежда неудържим.

...
В последно време американския концерн за електромобили Tesla изглежда неудържим.
Коментари Харесай

Невъзможно е да се даде реална оценка на акциите на Tesla

В последно време американския тръст за електрически автомобили Tesla наподобява неукротим. Акциите на компанията доближиха рекорден връх за пети следващ ден във вторник, допринасяйки за " ралито " с 223% на акциите на компанията от разпродажбите през месец март насам. Пазарната капитализация на Tesla от 258 милиарда $ я прави по-скъпа от 97% от  компаниите на S&P 500.

Анализаторите на Barclays и Morgan Stanley, които гледат по-песимистично на представянето на компанията на Илон Мъск, считат, че има няколко краткосрочни провокации, на които концернът би трябвало да отговори.

Morgan Stanley промени базовия си таргет за цената на книжата на Tesla от 650 $ за акция до 740 $ за акция, като „ бичата прогноза “ за 2030 година е феноменалните 2070 $ за акция. Анализатори от Barclays обявиха, че „ не виждат нищо, което да попречи на повишаването на акциите на компанията през идващите седмици “ и че „ не открива катализатор за спад на книжата “ преди четвъртото тримесечие на 2020 година

При вчерашната търговия на борсата в Ню Йорк книжата на Тесла нарастнаха с 1,33% до 1389,86 $ за акция.

„ Това са акции, които фундаментално видяно не могат да бъдат оценени “, споделя Куинт Татро, основен капиталов шеф на  Joule Financial пред Си Ен Би Си.

„ Компанията не изкарва пари. Много мъчно е да се даде действителна оценка на акциите й “, прибавя той.

До момента Tesla не е записала облага на годишна база. Миналата седмица компанията на Илон Мъск измести Toyota от позицията на скъпия автомобилопроизводител, макар че тя изостава от японската компания по всички индустриални индикатори.

Тод Гордън, ръководещ шеф на Ascent Wealth Partners, счита, че акциите на Tesla към момента са при започване на своя път от първичното обществено предложение на борсата в Ню Йорк.

„ Оценката е висока, когато се гледат обичайните измерители, само че фирмите с финансов напредък оферират по-добро съответствие цена/печалба. Ние имаме вяра, че Tesla е водач в тази сфера “, разяснява Гордън.

Акциите на Tesla са поскъпнали с близо 8076%  от нейното първичното обществено предложение на 29 юни 2010 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР