В последният работен ден на 2019 г., Окръжна прокуратура-Пловдив привлече

...
В последният работен ден на 2019 г., Окръжна прокуратура-Пловдив привлече
Коментари Харесай

Пловдивчанка пробва да подкупи инспектор от Икономическа полиция с 2000 лева

В последният работен ден на 2019 година, Окръжна прокуратура-Пловдив притегли като обвинена по бързо произвеждане 40-годишната Г.П., за това, че на 30 декември 2019 година, в гр. Пловдив, е дала подкуп  – пари в размер на 2 000 лв., на длъжностно лице, което заема отговорно служебно състояние – полицейски орган – контрольор в отдел  „ Икономическа полиция “ при ОД на МВР-Пловдив, за де не извърши дейности по работа – качествена и справедлива инспекция по кореспонденция за документи закононарушения – закононарушение по член 304а алинея 1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 30 декември 2019 година, обвинената Г.П. е била извикана в отдел „ Икономическа полиция “ за определяне на обстоятелства по кореспонденция на Районна прокуратура-Пловдив, по която се прави предварителна инспекция за документни закононарушения.  Тя е показала спомагателни документи по случая в найлонов плик, като сред два от тях, сложила сумата от 2 000 лв., с цел да не бъде довършена инспекцията против нея. Служителят на Министерство на вътрешните работи не взел парите и незабавно уведомил дежурния проверяващ служител на реда.

Обвиняемата Г.П. е арестувана за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив. Бързото произвеждане ще завърши в законния период.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР