В последния си шампионатен мач за 2017 година Борусия (Мьонхенгладбах)

...
В последния си шампионатен мач за 2017 година Борусия (Мьонхенгладбах)
Коментари Харесай

Борусия остави Хамбургер в зоната на здрача

В последния си турнирен мач за 2017 година Борусия (Мьонхенгладбах) реализира домакинска победа против Хамбургер ШФ с 3:1. " Жребчетата " бяха на път да изтърван трите точки в дуел, в който преобладаваха, само че с две попадение за 5 минути на Рафаел пречупиха съпротивата на гостите.

Борусия поведе в 9-ата минута след хубава композиция сред Рафаел и Торган Азар, приключила с прецизен изстрел на брата на звездата на Челси Еден Азар. Хамбургер атакуваше рядко, само че в 17-ата минута единствено положителната интервенция на Ян Зомер попречи на Филип Костич да възвърне равенството.

Андре Хаан също беше покрай гола за Хамбургер, а в 38-ата минута гредата оказа помощ на гостите след мощен шут на Михаел Кюзанс. Оскар Венд също опита да изненада Кристиан матениа от далечна отдалеченост, само че топката мина на сантиметри от задачата.

Борусия имаше превъзходство и при започване на втората част, когато Азар се озова очи в очи с Матениа. Белгиецът реши да заложи на силата и сбърка. В 53-ата минута домакините изгубиха топката в средата на терена и последва съвършено подаване на Аарон Хънт към Хаан, който наказа някогашния си отбор - 1:1.

Наставникът на Борусия Дитер Хекинг усили офанзивата с включването на Винченцо Грифо и някогашният футболист на Фрайбург имаше съществена заслуга за успеха. Грифо даде отличен пас на Рафаел и в 74-ата минута домакините още веднъж излязоха напред, а в 79-ата минута бразилецът се разписа за повторно, възползвайки се от асистенция на Азар.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Бундеслига 17 кръг, петък 15 декември  Борусия (Мьонхенгладбах) 3:1краен резулат  Хамбургер ШФ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР