В последния си работен ден депутатите от 45-ото Народно събрание

...
В последния си работен ден депутатите от 45-ото Народно събрание
Коментари Харесай

И този парламент отказа доставка на Спутник V

В последния си работен ден депутатите от 45-ото Народно заседание отхвърлиха проекторешението за доставка на съветската ваксина " Спутник V ".

Автор на предлагането още веднъж бяха депутатите от " Българска социалистическа партия за България ", които упорстваха за това и в предходното Народно заседание, само че още веднъж не срещнаха нужната поддръжка. Според левицата с съветския препарат ще се предотврати нарушаването на одобрения народен имунизационен проект, защото съгласно тях са налице забавяния и нерегулярни доставки на към този момент одобрените ваксини.

От Българска социалистическа партия дадоха образец с Унгария, която си набави съветска и даже китайска ваксина, възползвайки се от правото си независимо да договоря покупката отвън общите съглашения, подписани от Европейския съюз.

" Нека не бъдем на тази тематика нито русофили, нито русофоби. Нека бъдем българофили. Подкрепете нашето решение, тъй като в полза на здравето на българския народ ", прикани за поддръжка водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на дебатите.

" Когато Кремъл кихне, Българска социалистическа партия се разболява. Това предписание е изключително годно в изискванията на пандемия ", пошегува се от своя страна Даниел Митов от ГЕРБ, който се разгласи твърдо срещу проекторешението. Той напомни, че Европейската организация по медикаментите към момента не е удостоверила сигурността на съветската ваксина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР