В последния си доклад за войната в Украйна британското разузнаване

...
В последния си доклад за войната в Украйна британското разузнаване
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Путин се опитва да прехвърли отговорността за войната

В последния си отчет за войната в Украйна английското разузнаване прави оценка, където той се срещна с високопоставени военни ръководители: министъра на защитата Сергей Шойгу, началника на Генералния щаб Валерий Герасимов и командващия взаимна формация на съветските войски в Украйна, получил прозвището " Генерал Армагедон ", оповестява съветската работа на Би Би Си.

Британското разузнаване счита, че срещата на 16 декември има за цел " да показва групова отговорност за специфичната интервенция " .

" Тази показност евентуално е имала за цел да освободи Путин от отговорността за военните провали, високата смъртност и растящото неодобрение на популацията от мобилизацията . Телевизионните фрагменти евентуално са имали за цел да разсеят слуховете в обществените мрежи за уволнението на военачалник Герасимов. ", - се споделя в утринния отчет на разузнаването.
 На три пъти Путин отлагал нахлуването в Украйна
На три пъти Путин отлагал нахлуването в Украйна

Нови разкрития за съветската експанзия

През последните месеци съветското МО постави огромни старания да удостовери запазването на ролята на Герасимов като шеф на Генералния щаб по сходна причина - при неналичието на осезаеми съветски победи против Украйна съветското военно управление се стреми да показа картина на функционираща и безпроблемна верига на военно командване. Кремъл се пробва да оправдава имиджа на съветското МО, с цел да противодейства на възходящото въздействие на провоенно настроените ултранационалистически фигури, най-много на ръководителя на Чеченската република Рамзан Кадиров, финансиста на " Вагнер груп " Евгений Пригожин и на техните паралелни военни структури.

Кремъл евентуално ще продължи да се пробва да защищава съветското МО от рецензии, като в същото време улеснява възходящото въздействие на тези ултранационалистически провоенни фигури. Това изпитание е неустойчиво и ще продължи да поражда спорове сред съветското МО и ултранационалистическата провоенна общественост.
 ISW: Путин не убеди Лукашенко нито за война, нито за интеграция
ISW: Путин не убеди Лукашенко нито за война, нито за интеграция

Москва се пробва да въвлича Минск във войната, макар че публично отхвърля
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР