В последния работен ден преди трите почивни около Деня на

...
В последния работен ден преди трите почивни около Деня на
Коментари Харесай

Спират движението на тежки камиони заради почивните дни

В последния работен ден преди трите почивни към Деня на Независимостта придвижването на тежкотоварни камиони над 12 тона се лимитира от 16 до 20 часа, оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура ”. Целта е повишение на сигурността при пътешестване и увеличение на пропускателната дарба на инфраструктурата, оповестяват от АПИ. Необходимо е водачите да карат деликатно и със съобразена скорост, спазвайки въведените ограничавания, пътната сигнализация и напътствията на „ Пътна полиция “, която следи и подхваща нужните дейности за организацията на придвижването.

Във връзка с упования натоварен трафик по главните пътни посоки Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да карат рационално, да съблюдават разпоредбите за придвижване, да не подхващат внезапни маневри и да не употребяват спешните ленти по автомагистралите за по-бързо напредване. Рисковото и прочувствено шофиране не подсигурява по-бързо и малко пътешестване, само че заплашва живота и здравето на всички останали, които съблюдават разпоредбите.

В секторите, в които се правят поправки действия е належащо водачите да плануват повече време за пътешестване, заради по-ниската скорост на придвижване и въведените краткотрайни организации или да употребяват различни направления.

На автомагистрала „ Хемус “ се прави ремонт на долното строене на 4 виадукта - при 19-ти км (виадукт„ Потоп “), 33-ти км (съоръжението при тунел „ Витиня “), при 36-ти километър (виадукт „ Коренишки дол “) и при 51-ви км (виадукт „ Разлив “). На оборудването в региона на с. Яна се подменят дилатационните фуги. Поради това придвижването в региона на оборудванията се прави в двете посоки в платното за Варна. На виадукта при 51-ви километър се ремонтира платното за Варна и там трафикът минава в двете посоки в платното за София. За облекчение на придвижването в последния почивен ден - на 24 септември, ще има две ленти за София и една за Варна. Ремонти има и на два моста на автомагистралата в региона на Шумен.

На автомагистрала „ Тракия ” поради ремонт в региона на 17-тия километър в посока Бургас придвижването е в двете посоки в едното платно. На 21 септември ще има две ленти за Бургас и една за София. На 24 септември ще има една лента за Бургас и две за София. С нараснало внимание би трябвало да се движат водачите и в региона на моста при 89-тия километър на автомагистралата, където придвижването е в двете посоки в платното за Пловдив.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР