В последния работен ден преди Коледа в пиковите часове се

...
В последния работен ден преди Коледа в пиковите часове се
Коментари Харесай

Спират движението на камионите над 12 т по автомагистралите преди Коледа

В последния работен ден преди Коледа в пиковите часове се стопира придвижването на камионите над 12 тона по автомагистралите, осведомят от АПИ.
Ограничението е от 16 до 20 часа, задачата е повишение на сигурността и увеличение на пропускателната дарба на инфраструктурата.
Дижението се лимитира в следните сектори от републиканската мрежа: автомагистралите; с. Ребърково - Ботевград; от Благоевград до Граничен контролно-пропусквателен пункт "Кулата "; в. "Коритна " - Велико Търново - Шумен; Русе - Велико Търново; Граничен контролно-пропусквателен пункт "Калотина " - София; Варна - Бургас;път II-18 Околовръстен път на град София;път II-99 Бургас - Царево.
Тежкотоварните транспортни средства ще бъдат спрени и в последния почивен ден 26 декември/четвъртък/от 14 до 20 часа.
Забраната не важи за МПС, пренасящи бързоразвалящи се хранителни артикули и товари на температурен режим, живи животни и рискови товари.
В пиковите часове, когато доста хора потеглят на път, е допустимо на Автомагистрала "Хемус " в региона на тунел "Витиня " да има по-бавно предвижване, предизвестяват от пътната организация. Движението в тръбата за Варна е в двете посоки, заради ремонт на тръбата за София. Алтернативен маршрут на Автомагистрала "Хемус " в посока Монтана и Видин е проходът "Петрохан " и Искърското дефиле, а в посока Варна - път I-1 София - Ботевград.
За облекчение на трафика през Владая и повишение на пътната сигурност на 26 декември ще има две ленти за влизащите в София по път /Е-79/. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е Автомагистрала "Струма ".
Във връзка с упования натоварен трафик Агенция "Пътна инфраструктура " моли водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат деликатно и със съобразена скорост, да не подхващат рискови изпреварвания и да съблюдават въведените ограничавания, пътната сигнализация, да не употребяват спешните ленти по автомагистралните сектори за по-бързо напредване.
Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР