В последния от серията три почивни дни по пътищата в

...
В последния от серията три почивни дни по пътищата в
Коментари Харесай

Очаква се засилен трафик

В последния от серията три почивни дни по пътищата в страната и най-много на входовете с Гърция се чака засилен трафик. Движението към огромните градове ще е натоварено. Традиционно най-сериозно се чака да бъде придвижването по автомагистрала " Тракия ", " Хемус " и " Струма " както и по основен път Е-79. Властите приканват водачите да карат с нараснало внимание и поради продължаващите поправки по редица посоки.

От пътната организация оповестяват, че за облекчение на трафика ще има две ленти за София на автомагистрала „ Хемус “ в сектора с виадуктите, които се ремонтират на територията на Софийска област.

В момента на Автомагистрала „ Хемус “ се ремонтира долното строене на 4 виадукта - при 19-ти км (виадукт „ Потоп “), 33-ти км (съоръжението при тунел „ Витиня “), при 36-ти километър (виадукт „ Коренишки дол “) и при 51-ви км (виадукт „ Разлив “). На оборудването при 9-ти км (в региона на с. Яна) се подменят дилатационните фуги. Поради това придвижването в региона на оборудванията при 9-ти, 33-ти, 36-ти км се прави в двете посоки в платното за Варна. На виадукта при 51-ви километър се ремонтира платното за Варна и там трафикът минава в двете посоки в платното за София. За повишение сигурността и облекчение на придвижването през днешния ден ще има две ленти за София и една за Варна.

Заради ремонтните действия е лимитирано придвижването на тежкотоварните камиони над 12 тона. Превозните средства се отклоняват при 30-ти км от пътен възел „ Витинска река “ по път I-1 София – Ботевград и път II-17 Околовръстен път на Ботевград, след което се връщат назад на Автомагистрала „ Хемус “ при 47-ми км при пътен възел „ Ботевград “ и назад.

Строително-монтажни работи се правят и на две мостови уреди на Автомагистрала „ Хемус “ на територията на област Шумен. Движението в сектор от 853 метра - от жп надлеза при км 364+744 до надлеза при км 365+597, се реализира в двете посоки в платното за Шумен.

На Автомагистрала „ Тракия “ заради ремонт на оборудванията при 17-ти и 18-ти километър в посока Бургас придвижването се реализира в двете посоки в платното за София. За облекчение на пътуващите през днешния ден ще има две ленти за София и една лента за Бургас. Шофьорите да се движат с нараснало внимание в сектора сред Ихтиман и тунел „ Траянови врата ” от км 45 до км 53, където е въведено ограничаване на скоростта до 90 км/ч в двете платна за придвижване заради неравности на пътната настилка и осъществяване на ремонтни действия. В сектора Чирпан – Стара Загора от км 168 до км 208 от през днешния ден се вкарва ограничаване на скоростта до 90 км/ч заради неравности на пътното платно.

Ремонтни действия се правят и на моста над р. Елшишка при 89-ти км на Автомагистрала „ Тракия “. Движението се реализира в двете посоки в платното за Пловдив. Шофьорите могат да употребяват различни направления:

За пътуващите от София към Пловдив отбиването е при пътен възел „ Церово “ на Автомагистрала „ Тракия “ по път III-8402 Виноградец - Карабунар - Злокучене – Септември, път I-8 Лозен - Звъничево - Пазарджик - Мало Конаре - Говедаре, път III-8005 - с. Цалапица до пътен възел „ Цалапица “ на Автомагистрала „ Тракия “, и назад за идващите от Пловдив към София;

от пътен възел „ Церово “на Автомагистрала „ Тракия “ се отбива по път III-8402 Виноградец – Карабунар, път III-3704 Бошуля - Пазарджик, път I-8 Пазарджик - Мало Конаре - Говедаре, път III-8005 с. Цалапица до пътен възел „ Цалапица “ на Автомагистрала „ Тракия “, и назад за идващите от Пловдив към София;

от пътен възел „ Калугерово “ на Автомагистрала „ Тракия “ се отбива по път III-803 Динката - Драгор, път II-37 /Пазарджик/, път I-8 Пазарджик - Мало Конаре - Говедаре, път III-8005 с. Цалапица до пътен възел „ Цалапица “ на Автомагистрала „ Тракия “, и назад за идващите от Пловдив към София.

За облекчение на пътуването през Владая - по път I-1 (Е-79), на 24 септември от 10 ч. до 20 ч. ще има две ленти за прибиращите се към София. По този метод идващите в столицата водачи ще могат да пътуват по-удобно и безвредно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е Автомагистрала „ Люлин “.

Днес от 14 ч. до 20 ч., се стопира придвижването на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища. Целта е повишение на сигурността при пътешестване и увеличение на пропускателната дарба на инфраструктурата. Забраната не важи за МПС, пренасящи бързоразвалящи се хранителни артикули и товари на температурен режим, живи животни и рискови товари (ADR). /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР