В последния момент федерален апелативен съд удовлетвори искане на президента

...
В последния момент федерален апелативен съд удовлетвори искане на президента
Коментари Харесай

Тръмп с временна победа – спря публикуването на данъчните си декларации

В последния миг федерален апелативен съд удовлетвори искане на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да се блокира призовка на прокуратурата на Ню Йорк да се разгласяват данъчните заявления на президента . Апелативният съд забави решение на федерален арбитър, което принуждава счетоводната компания на американския водач да стартира да предава данъчните заявления на основния прокурор на Манхатън от понеделник следобяд, осведоми " Блумбърг ".

Апелативният съд на Втори окръг в Ню Йорк краткотрайно блокира решението на американския арбитър Виктор Мареро, който по-рано през днешния ден отхвърли молба на Тръмп за блокиране на призовката на основния прокурор на Манхтън за предаване на документите. Адвокатите на американския водач настояват, че настоящ държавен глава има имунитет против престъпно следствие.

Решението на апелативния съд значи, че Mazars USA, счетоводната компания на Тръмп, не би трябвало да предава документите от 13,00 часа локално време, както изиска арбитър Мареро. Съдии ще прегледат случая и ще вземат решение.

Междувременно Тръмп употребява " Туитър ", с цел да нападна " радикалните леви демократи ". Той написа, че са се провалили на всички фронтове и заради тази причина притискат Ню Йорк и щатските прокурори да го проверяват.

" Преди в никакъв случай не се е случвало нещо сходно на президент . Ни минимум ", написа той в обществената мрежа.

Преди към месец окръжният прокурор на Манхатън изиска от счетоводната компания на Тръмп Mazars USA да съобщи данъчните заявления от 2011 година Прокурор Сайръс Ванс разследв а дали са нарушени законите на щата Ню Йорк , когато Тръмп и компанията му са върнали пари на някогашния му юрист Майкъл Коен, който през 2016 година е купил мълчанието на порноактрисата Сторми Даниелс, която твърди, че е имала спекулация с Тръмп.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР