В последния момент апелативният спецсъд реши да назначи нова експертиза

...
В последния момент апелативният спецсъд реши да назначи нова експертиза
Коментари Харесай

На финала на делото срещу Иванчева съдът назначи нова експертиза

В последния миг апелативният спецсъд реши да назначи нова експертиза по делото против някогашната кметица на " Младост " Десислава Иванчева, тогавашната ѝ заместничка Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Тримата на бяха наказани на 20, 15 и 12 години за пожелан рушвет от строителния бизнесмен Александър Ваклин.

В момента делото се гледа на втора инстанция от състав с ръководител шефа на съда Георги Ушев. На съвещанието в сряда, на което се очакваше да стартират пледоариите, той одобри настояването на отбраната за нова гласова експертиза на част от записите от СРС-тата. Целта да се откри дали това в действителност са гласовете на подсъдимите. Малко преди началото на съвещанието Иванчева разгласи, че чака да бъде наказана. В последна сметка делото бе отсрочено за 3 юли.

Според прокуратурата Иванчева, Петрова и Дюлгеров са поискали от Ваклин рушвет, с цел да бъде задвижена от районното кметство процедура, обвързвана с негов градеж. Тримата отхвърлят виновност. Те бяха задържани зрелищно напролет на 2018 година Делото завърши на първа инстанция година по-късно с тежки присъди. Двете дами прекараха няколко месеца под стража, а от към година са под домакински арест.



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР