В последния мандат на общинския съвет във Варна имаше нулева

...
В последния мандат на общинския съвет във Варна имаше нулева
Коментари Харесай

Янко Станев: Втори Аспарухов мост е постижима мечта за следващите 4 години

В последния мандат на общинския съвет във Варна имаше нулева приемливост към корупцията, съобщи в ефира на Дарик лидерът на листата на Съюз на демократичните сили Янко Станев. Според него през последните години градът се развива с ускорени темпове и това е очевидно.

„ Предизборната акция наподобява тиха и постна. Може би е по този начин, тъй като за част от партиите не е преференциално да влязат в спор по конкретиката. Затова се приказват общи неща и в случай че се подлага на критика нещо, то е дребно. Съюз на демократичните сили и в предходните мандати работеше по програмата на кмета, която има съвсем цялостно съвпадане с нашата ”.

Стабилно финансово положение на общината и основаване на отдел за обмисляне са двете цели, които Съюз на демократичните сили си слага през идващия мандат. От партията се надяват да удвоят броя на съветниците и в идващия локален парламент да имат четирима представители.

„ Надявам се 2020-та да е годината на опазването на здравето. Социалната стратегия на Варна е водеща в България, като оценките за нея на престижите и институции в страната са доста високи. Искам да бъде издигнат втори Аспарухов мост, околовръстен път в северната част на града, бул. „ Цар избавител ” да бъде приключен, да бъде осъществен плана за парка в квартал „ Аспарухово ”, да бъдат построени яхтено пристанище и дамбата на южния бряг. Това са фантазиите ми за идващия мандат и те са осъществими ”.

Янко Станев предвижда, че в идващия Общинския съвет ще бъде образувано дясно болшинство към ГЕРБ, Съюз на демократичните сили и патриотичните партии от ръководещата коалиция.

„ Притесняват ме корпоративните листи и самостоятелните претенденти, които се оказват доста подвластни. На мен, на ГЕРБ, на Българска социалистическа партия има кой да ни търси отговорност за разлика от други претенденти ”.

Досега Янко Станев е бил пет мандата общински консултант. След него в листата е преподавателят от Техническия университет, а на трето място е Валентин Станев. /dnews.bg

Целият диалог с Янко Станев може да слушате тук...
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР