В последния концерт за сезона на Биг бенда на БНР,

...
В последния концерт за сезона на Биг бенда на БНР,
Коментари Харесай

Автобиография с музиката на Ангел Заберски - баща и син

В последния концерт за сезона на Биг бенда на БНР, наименуван " Автобиография ", Ангел Заберски-младши ще застане на диригентския пулт, с цел да показа едни от най-обичаните песни на своя татко - проф. Ангел Заберски. Събитието е през днешния ден, 13 юни, от 19.30 ч. в Първо студио на Българското национално радио.

Проф. Ангел Заберски (1931-2011) e прочут композитор, аранжьор и учител. Увлечен по музиката на биг бенда, той цялостен живот работи върху партитурите на огромните имена в нея като Дюк Елингтън и Каунт Бейзи. Един от създателите на Школата за естрадни артисти при Българското национално радио, Заберски дълги години преподава в нея, а до 1974 година работи и като музикален редактор в редакция " Забавна музика ". Пише песни за Лили Иванова, Бисер Киров, Орлин Горанов, Панайот Панайотов, Мими Николова, Ирина Чмихова, Маргарита Радинска и други звезди на българската сцена. Негови произведения печелят награди на фестивала " Златния Орфей " в продължение на двайсет години.

Солисти в концерта " Автобиография " ще бъдат Велека Цанкова, Паолина Малешкова, Славина Калканджиева, Мартин Ташев и трио " Тринити ". Биг бендът на БНР ще извърши и инструментални пиеси на Ангел Заберски-син, един от най-талантливите и сполучливи създатели и реализатори в актуалната българска музика за джаз обединения и типичен сформира.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР