В последния двубой от третия кръг на Висшата лига Тотнъм

...
В последния двубой от третия кръг на Висшата лига Тотнъм
Коментари Харесай

Как Тотнъм бе сразен от Нюкасъл

В последния дуел от третия кръг на Висшата лига Тотнъм посрещна Нюкасъл в Лондон. "Свраките " успяхя да запишат първата си победа за сезона след гол на Жоелинтон. Тук ще обсъдим най-важните елементи от дуела.

Ще стартираме с пространствата, които Тотнъм би трябвало да изролзва. Пространство сред линиите Тотнъм би трябвало да експлоатира. Когато топката отиде на фланга Нюкасъл има способа да прати повече хора, надлежно на Тотнъм е мъчно да премине оттова. Когато топката бъде върната обратно линиите се възвръщат. Картинката е безусловно същата, когато Тотнъм се опита да изнесе топката по другия фланг, поради числения превес на играчи на Нюкасъл. „ Шпорите “ не успяваха да изградят добре офанзивите си.

Имаше „ микроситуации “, в които Тотнъм имат цифров превес сред линиите на Нюкасъл. Тотнъм би могъл да се възползва от това, единствено че това не се случи. Първият проблем на Тотнъм бе положителното позициониране на играчи на Нюкасъл, а втория проблем бе, че, когато лондончани намираха празни пространства, то те не бяха задоволително ефикасни.

Когато Нюкасъл овладееше топката разширяваше линията на отбраната си с тримата души на фланговете и започваха да разиграват доста умерено. Давинсон Санчес е издърпан в половината на „ свраките “, следва подаване в неговата зона и към този момент защитата на Тотнъм не е задоволително добре подредена. Тя би трябвало да се пренарежда и в един миг се оказва, че Нюкасъл има чудесна голова опция.

При гола отстоянието сред централния защитник на Тотнъм и централния нападател на Нюкасъл е седем метра. Крайният защитник пази съответен човек и не може да помогне.

Не е правилно, че Тотнъм не е знаел какво да направи, просто нещата не се получиха по този начин, както всички са си мислели.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР