В последния ден от юли е в сила жълт код

...
В последния ден от юли е в сила жълт код
Коментари Харесай

Какво време ни очаква до 15 август?

В последния ден от юли е в действие жълт код за цялата страна за краткотрайни, само че краткотрайно и интензивни дъждове и гръмотевични стихии .

Снимка: btvnovinite.bg

Повишен е рискът от градушки. Очакваните количества на преваляванията са сред 5 и 10 литра на квадратен метър, а на обособени места – до 25-30 литра на квадратен метър. Следобед тези феномени ще са най-много над Източна България, а до вечерта чакаме на всички места преваляванията да спрат.

Прогнози за първата седмица на август

Прогноза за времето от 1 до 15 август

През множеството дни от първата половина на месеца ще бъде най-вече слънчево. Температурите в по-голямата част от страната чакаме да са към климатичните правила – сред 30° и 35°, а в Източна България – малко по-високи.

Италианците се приготвят за една от най-интензивните горещи талази за всички времена

В началото на интервала към обед и следобяд ще се развива купеста облачност. Но прогнозата е преваляванията да са най-вече краткотрайни и единствено на обособени места.

Снимка: btvnovinite.bg

Около 6-7 август и 10 август се чака прекосяването на по-студени атмосферни фронтове. Тогава предстоят краткотрайни, а тук-там и интензивни превалявания с гръмотевични стихии. Има заплаха от градушки. Ще има едва намаляване на оптималните температури.

Снимка: btvnovinite.bg

След 10 август времето ще е най-вече слънчево. Изгледите са и за последователно покачване на температурите. Към 14-15 август оптималните още веднъж ще са към и даже малко над 35°.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР